Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ученици, затруднени с пътуването до Велинград

03 февруари 2014, Понеделник | 17:32 | общество

Учениците от родопските села в община Велинград са затруднени при пътуванията си до училищата

Учениците от родопското планинско село Цветино са затруднени  при пътуванията си до училищата във Велинград. По думите на кмета на селото Пламен Пашалиев втори месец вече училищният автобус е счупен и родителите на учениците търсят начини за придвижването им до велинградските училища. Родителите се редуват да превозват децата си с личните си автомобили, като понякога се случва в една кола да пътуват по 10 деца.  Някои от учениците са се отказали да  посещават учебните заведения, докато проблемът с училищния автобус не бъде решен. Пътищата в Цветино не са добре почистени, което затруднява придвижването .

Затруднения в зимния сезон изпитват и учениците от с. Абланица. Около 10 ученика от селото са принудени да живеят на квартира във Велинград, за да спестят транспортните разходи , които са 3лв. на ден с влак. През Абланица не минава автобус, а само железница. По информация на кмета Гълъбин Мечкарски пътищата от и до населленото място са проходими при зимни условия и системно се почистват и опесъчават.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени