Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Ученици се обучават по БИОРЕС

15 ноември 2013, Петък | 19:32 | образование

Ученици от ПГГС "Христо Ботев" на обучение по проект БИОРЕС

Ученици от ПГГС

В рамките на проект №AGR.00014.20110307 „Създаване на био-ресурсен екстеншън сървис /БИОРЕС/ в Лесотехнически университет, финансиран от Фондация Америка за България се проведе двудневно обучение на ученици от професионални гимназии.

Гости при откриване на обучението, с което се слага началото на едно успешно партньорство между професионалните гимназии и ЛТУ бяха-зам.министъра на МОН Иван Кръстев, ръководителят на звено „България” в Главна дирекция „Заетост” на ЕК Кирил Киряков и г-н Петер Щуб Йоргенсен, директор на дирекция ESF 2 и Виолета Недева-експерт програми за земеделие и околна среда.

Лектори на обучението, които запознаха участниците с ключови концепции в съветническата дейност, с нейното планиране, идентификация на потребители и работа със заинтересовани страни бяха-проф.д-р Румен Томов–заместник ректор на ЛТУ, доц.д-р Георги Костов, доц.д-р Невена Шулева и гл.ас.Ивайло Иванов.

От ПГГС „Христо Ботев” взеха участие шест ученици от 10-ти в клас, които бяха водени  от инж.Надежда Ганчева-помощник-директор на училището.Всички те много активно се включиха в дискусията  относно потенциални проблеми, които могат да бъдат обект на съветническа дейност.Учениците, които участваха са:

  1. Джихан Седат Шериф
  2. Илия Иванов Пачев
  3. Атанас Петров Кърпачев
  4. Костадин Василев Неделчев
  5. Симеон Недков Деянов
  6. Димитър Светлозаров Димитров

Всички те получиха сертификат, че са преминали успешно курс на обучение на тема „Основи на съветническата дейност” по проект БИОРЕС.

Ученици от ПГГС

Госпожа Недева-експерт към фондация Америка за България заяви, че всяка стойностна идея, която бъде предложена ще намери подкрепа, а гостите от Брюксел оставайки силно впечатлени от представянето на нашите ученици заявиха, че при следващата визита в България непременно ще посетят Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”.

Горди сме с представянето на нашите ученици и знаем, че това е само първата крачка по пътя на едно успешно и стойностно партньорство.

инж. Надежда Шатърска-Ганчева

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Африканска чума по свине
21 август 2019 | 11:59
"На мегдана"
21 август 2019 | 17:09
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени