Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Учениците от Бирково пътуват на стоп до училищата във Велинград

30 януари 2014, Четвъртък | 16:56 | общество

Учениците от Бирково са затруднени при пътуванията си до училищата във Велинград

с.Биркова

Зимата е особено труден сезон за учениците от родопското село Биркова, намиращо се на 26 км от Велинград. За да отидат до учебните заведения във Велинград, повечето от тях пътуват на стоп като най-често ги качват местни хора, пътуващи ежедневно по този маршрут. Цената на билета, с автобус или влак, в едната посока е 5лв., което като дневен транспортен разход е твърде скъп.

В Биркова има само основно училище в порутена барака, а очакванията на ръководството е ,след уверението от Министерството на образованието, да бъде изградена нова сграда.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени