Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Училища посланици

18 декември 2019, Сряда | 20:06 | образование

СУ „Методий Драгинов“ ще участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент

През учебната 2019-2020г. СУ „Методий Драгинов“ ще участва в Програмата за училища посланици на Европейския парламент, която цели да подобри осведомеността сред учащите за Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и за Европейския парламент като институция.

Кандидатурата на нашето училище впечатли журито с желанието си за работа не само с учениците, но и с местната общност, както и с плановете си за разширяване кръгозора на учениците. Тази отличителна черта бе отбелязана и в националния седмичник за образование и наука „Аз-Буки“.

Планираните инициативи са съобразени с  желанията на ученици, учители, родители и местна общност, които желаят да бъдат добре информирани и запознати с процесите, които протичат в Европейския съюз. За тази цел ще бъдат проведени и множество информационни кампании.

В края на годината най-добре представилите се училища ще получат статут на училище посланик и възможност за участие в живота на Европейския парламент  в Страсбург.

Участието ни в програмата ще открои селото ни като част от общоевропейската политика и младежите ще получат възможност да изразят активна гражданска позиция.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени