Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Училище за водата" във Велинград

31 октомври 2013, Четвъртък | 11:27 | прессъобщение

Първото в България „Училищe за вода“ презентира своята

СОУ Васил Левски

В последните дни на отомври в конферентната зала на СОУ "Васил Левски" бе открита учебната година за ученически компании "Smart Projects" и "Water of Youth" по програмите на Джуниър Ачийвмънт. Фирмите ще ангажират учениците през учебната 2013/2014г. Официално бе сключен и контракт между президентите на компаниите и директора на училището. За първи път в България бе представена дейността на "Училище за водата". Учениците представиха и тематични презентации, свързани с бъдеща дейност на ученическите фирми. Коментиран бе един от най-сериозните проблеми, а именно -съхранението на водните запаси и правилното им използване, като важен ресурс за здравето на човека. Директорът на учебното заведение Емил Моллов представи концепцията за работата на "Училището за водата", като подчерта, че на местно ниво ще се акцентира върху уникалните лечебни свойства на минералните води от Велинградския регион. Учениците представиха и своята цялостна визия за региона на тема вода, в презентациите им бяха показани проекти за аква парк, водна улица, музей на водата и др. На събитието присъства ресорният и зам.кмет Георги Янчев, Антоанета Белухова-директор на ЦБИ-Велинград, както и експерти от РИОСВ. Специален гост бе  доктор Асен Пачев - автор на книга, посветена на минералните води от  Чепинското корито.Ученическата рок-група "ОНИКС" пожела успех на учебните компании и поздрави с изпълнения своите съученици.

Коментари

:L :L :L :L :L :L

#1 в Четвъртък, 31 октомври 2013 13:34

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени