Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Среща за учредяване на "Чиста горна Марица"

07 декември 2012, Петък | 21:47 | прессъобщение

Среща за учредяване на Сдружение „ЧИСТА ГОРНА МАРИЦА“ се проведе в Община Велинград

Учредяване на сдружение - Чиста Горна Марица

На 05.12.2012г. от 11.00 часа в кабинета на г-н Иван Лебанов – кмет на община Велинград се проведе учредителното събрание на Сдружение „ЧИСТА ГОРНА МАРИЦА“. На него бяха избрани и членовете на управтелния съвет на сдружението с нестопанска цел, неговият устав, бяха точно определени предмета на дейността и целите му. Областният управител д-р Дончо Баксанов приветства идеята за обединението на общините, защото така се повишава възможността за положителна оценка и одобряване на проекти по европейските програми в интерес на членовете на Сдружението.

Още на срещата през месец юли бе конкретизиран обхватът на регионалния проект „ЧИСТА ГОРНА МАРИЦА”, койтосе отнася до изграждането на пречиствателни съоръжения за отпадъчни води (ПСОВ) в агломерациите – участници в проекта, вкл. реконструкция и доизграждане на канализационните и водопроводните им мрежи. Предметът на дейност на Сдружението е осъществяването на дейности и проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на територията на общините членове за повишаване на качеството на  на съществуващите ВиК услуги и намаляване на отражателното въздействие на отпадните води в р. Марица в съответствие с практиките и политиките на ЕС. Основната му  цел еподобряването  на биологичното разнообразие на р. Марица, чрез пречистването на отпадните води. Водени от тези причини членовете на сдружението желаят да обявят обществена поръчка за изработванетона цялостен проект „ЧИСТА ГОРНА МАРИЦА” и да кандидатства за финансиране от Кохезионния фонд на ЕС, Оперативна програма „Околна среда”, Приоритетна ос 1, според изискванията на чл. 39 на Наредбата на съвета (ЕS) 1083/32006.

Седалището  на  Сдружението е Община Велинград.  За членове на управителния съвет бяха избрани Серьожа Лазаров - кмет на община Лесичово, Георги Янчев -  зам. кмет на община Велинград и Петър Бошев - кмет на община Септември. За председател бе избран Серьожа Лазаров – кмет на община Лесичиво, за зам.-предс.: Георги Янчев – зам.кмет на община Велинград, за секретар - Васил Гюлеметов – кмет на община Брацигово, за преброител на гласовете Петър Бошев - кмет на община Септември. 

Коментари

Nqmam dumi!Strashen pozor!SPA Stolicata na figurnoto parzalqne! haha :D

#3 в Четвъртък, 13 декември 2012 10:15

ми как да купят "еко титан" пясък като не им е плащано от години .кмета не го интересува нали той си пие

#2 в Сряда, 12 декември 2012 19:59

Znachi ima pari za vsqkakvi gluposti,no nqma pari da se opesachi v grada!ctctctct Sram i pozor! Velingrad ot Spa Stolica na Balkanite se prevarna v ledena parzalka! :n

#1 в Сряда, 12 декември 2012 10:13

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени