Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Различията ни обединяват

24 май 2013, Петък | 22:30 | образование

Урок на Румяна Неминска в ОУ „Неофит Рилски“

Открит урок

Как различията обединява децата, какво ги свързва, как се разбират и какъв език намират показа Румяна Неминска в своя урк с третокласниците на Цвета Гергова от ОУ „Неофит Рилски“. Румяна Неминска е начален учител от 137-мо СОУ „Ангел Кънчев“ и председател на Сдружение „Начално образование“. На 29-ти април Цвета Гергова е присъствала на открит урок, изнесен от  Румяна Неминска  пред нейните второкласници от софийското СОУ. Твърде впечатлена от урока, тя отправя покана към г-жа Неминска да го изнесе още веднъж, но този път пред децата от III-ти „а“клас от СОУ „Неофит Рилски“, Велинград.

Открит урок

С подход на истински педагог  Румяна Неминска превърна урока в забавление, в което малките третокласници свобдно изразяваха своите мисли и се включваха с желание във всяка игра, подреждаха пъзел на добрите думи, изслушаха индианска приказка, а накрая получиха и малки подаръци. Гости на урока бяха всички учители от ОУ „Неофит Рилски“ и Дамянка Кандева - директор на училището, която подари красиви букети на Румяна Неминска, Цвета Гергова и Мирела Кузманова - номинирана тази година за „Учител на годината“.

Пред прага на  най-светлия български празник- 24-ти май, урокът за добротата, разбирателството, състраданието и свободата - всички тези ценни качества, които стапят различията в общуването, бе ценен дар за малките третокласници.

 

Коментари

Педагогическата мечта на един начален учител е учениците му не само да знаят много, но и да мислят, да търсят и анализират информацията, да са любознателни и отворени към света. Човешката мечта на този, същия учител е децата му /не случайно тук не използвам думата УЧЕНИЦИ/да са добри, да приемат и обичат себе си, да обичат и приемат другите, независимо, а може би именно заради различията помежду им. Когато ние, възрастните, възпитаме децата така, че да отстояват своето мнение, без да засягат достойнството на другите, да приемат правото на другия да има различно мнение,когато умеят да оценят и своите, и чуждите добродетели, може би животът в България ще стане по-хубав, мислещите и дейните хора ще бъдат по-успешни, по-малко млади българи ще напускат родината си. С високия си професионализъм, с човеколюбието си и Руми Неминска, и Цвета Гергова, и всички учители от ОУ "Неофит Рилски" правят така, че децата им да бъдат не само знаещи и умни, но и мислещи и толерантни. Имала съм прекрасната педагогическа възможност да общувам и да се уча не само от тези учители, но и от техните прекрасни възпитаници, за което благодаря. Руми Тунева, начален учител в 105 СОУ "Атанас Далчев", София

#2 Руми Тунева в Събота, 25 май 2013 11:21

:) :) :) :) :)

#1 в Събота, 25 май 2013 08:53

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени