Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успешно приключиха част от дейностите по ОП „Административен капацитет“

28 април 2014, Понеделник | 18:04 | прессъобщение

Успешно прислючване на част от ОП "Административен капацитет"

Проектът за повишаване  квалификацията на служителите в Община Велинград чрез обучения, стартира в средата на миналата година . Срокът на проекта е едногодишен, а към днешна дата успешно е достигнал до  заключителен  етап.Дейностите, заложени в проекта, са изпълнени на сто процента, това заяви ръководителят на проекта Янка Петрова на заключителна пресконференция в края на изминалата седмица. По Дейност1 от проекта преминаха обучение 13 служители в Института по публична администрация по теми- „Превенция на корупционния риск”и  „Практически умения за деклариране и управление на конфликта на интереси”.Обученията  изградиха познания за същността, целите и методологията на процеса на управление на риска в Общината и управление на конфликт на интереси в най-широк спектър.По Дейност2 обучение преминаха 30 служители по разговорен английски език. Чуждоезиковото  обучение е особено важно за служителите, тъй като ще им позволи да участват в международни проекти, включително и такива за обмен на добри практики, като по този начин ще се разширят възможностите на общината за подобряване на инвестиционната дейност и по-точно прилагане на европейското законодателство.Служители на администрацията изразиха положително мнение за протеклото обучение и неговия преподавател Екатерина Карпачева.По Дейност3 от проекта бе проведено изнесено обучение за 35 служители от администрацията на тема „Междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация”.Участниците повишиха своите компетенции във връзка с условията на работа в интеркултурна среда, човешките и гражданските права и правилата на поведение в различни обществени групи. По Дейност4 от проекта бе проведено изнесено обучение за 40 общински служители на тема  „Подобряване на ключовите компетентности”.Модулите,които са включени в това обучение, са насочени към подобряване на възможностите за работа в екип, справяне с конфликтни ситуации и ефективно лидерство. За финал Петрова допълни, че заложените индикатори в проекта са изпълнени, като са обучени  233 служители и получени съответно 233 сертификата. Зам. кметът  Даниела Салакина благодари на екипа в администрацията  работил по проекта, както и за това, че се използват всички възможности за външно финансиране, тъй като в условия на криза Общината не би могла да заплати обучения на служителите си. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени