Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Големи успехи в Кюстендил на ,,Звънче“

16 октомври 2016, Неделя | 21:26 | култура

Големи успехи в Кюстендил на ,,Звънче“

На 7 и 8 октомври 2016 се проведе тринадесетия Международен фестивал ,,Златни ябълки" . Както по традиция и тази година домакин беше град Кюстендил, а директор на това прекрасно мероприятие е г-н Иван Стойнев , ръководител на ВГ ,,Тип-Топ". Деца от цяла България и от Сърбия и Македония се събраха в красивия град, за да вземат участие в музикалния фестивал. Разпределени в шест възрастови групи, те се състезаваха за големите 4 награди. Фестивалът започна на 7 октомври в 18:00 часа в Общинския драматичен театър с откриване и конкурс в 1-ва възрастова група. На следващата вечер се проведе гала концерта на наградените. На този фестивал взеха участие нашите възпитанички Михаела Нанова и Николета Сачкова. Два дена те огласяха сцената с прекрасните си гласове. Децата защитиха достойно името на школата ни и се наредиха сред най-добрите. Михаела Нанова се представи с юбилейната си песен ,,Прости ми, мамо" . Тя разчувства публиката със своето изпълнение, завоюва първо място в своята възрастова група и се класира сред четирмата участници с най-голям брой точки, като на финала заслужено получи третото място. Николета Сачкова изпълни песента ,,Чудо" от репертоара на Маргарита Хранова и предизвика бурни аплодисменти у публиката с прекрасното си изпълнение. Тя спечели трето място в нейната възрастова група и се класира трета за наградата на вокалния педагог. Децата разчувстваха публиката със своите чудесни изпълнения и получиха комплименти и поздравления от членовете на журито в състав: Оливера Цветич, Дарко Шерденков и Антоанета Георгиева. На гала концерта децата получиха своите награди, а Михаела беше поканена да изпълни песен на композиторката и член на журито Оливера Цветич. Тя остана очарована от изпълнението й и шумно я аплодира. В програмата също беше включен рецитал на деца от  Македония и България.

Фестивалът се проведе на много високо ниво с прекрасна организация и чудесно озвучаване. Децата създадоха много приятелства с деца от различни части на България и от чужбина. Всички се поздравяваха за успехите си и се разделиха с прекрасни чувства един към друг. У тях останаха спомени, които обещаха, че ще помнят дълго. Те си тръгнаха с много положителни емоции и останаха с много добри впечатления от прекрасния фестивал.

Нека Бог ви помага, за да вървите все напред и нагоре!

                                                                                                            Сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени