Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изключително постижение за ВГ „Караоке”

15 април 2012, Неделя | 08:54 | култура

Караоке - трети в България

От 6-ти до 8-ми април  в слънчевия гр. Пловдив в  залата на Военен клуб се проведе IXНАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ДЕТСКА ЗАБАВНА ПЕСЕН под патронажа на МОМН, организиран от ОДК гр. Пловдив, Регионален инспекторат по образованието гр. ППловдив, Сдружение “Лъчи” и Естрадно студио “Прима”.

         Велинград бе достойно представен от Вокална група „Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева. Талантите на нашия град изпълниха прекрасно своите песни „Сутрин рано” и „Ладо ле”. С голяма доза професионализъм, чудесно настроение и лъчезарни усмивки, децата от ВГ „Караоке” създадоха една много емоционална музикална атмосфера, която завладя не само журито, но и всеки един зрител от публиката.

Адмирации заслужават дебютните изпълнения на най-младите ни таланти – Ани Ушева, Кристина Попова, Георги Филипов, Лилия Радойчева, Теодора Райнова, Сарафима Гушевилова, Симона Колева, които получиха бойното си кръщение на най-силния музикален фестивал в България.

Публиката завладяха с индивидуалните си изпълнения: Веселин Димитров, Сонай Юсеин и Мария Пашова, която получи лични поздравления от журито.

 В изключителна конкуренция от 17 вокални формации във втора възрастова група от цяла България и 12 в първа, компетентното жури с председател композитора Жан Пехливанов и членове:  диригентът на Биг Бенд гр. Пловдив Николай Гешев, експерти от Музикалната академия гр. Пловдив, както и експертът по музика Валерия Нинова от РИО  заслужено им присъдиха бронзов медал. Всъщност най-голямата награда е възможността на ВГ “Караоке”  да участва заедно с най-добрите изпълнители от конкурса в съвместен проект с Биг Бенд гр. Пловдив.

  Получавайки тази награда, слънчевите таланти на ВГ „Караоке” получават приз за третата най-добра детска музикална формация в България – изключително постижение не само за само за тях, но и за целия град.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени