Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поредица от успехи за ПГД „Иван Вазов”

28 април 2015, Вторник | 09:49 | образование

Поредица от успехи за ПГД „Иван Вазов” Велинград

Месец април беше изпъстрен с изяви на учениците от ПГД „Иван Вазов”- гр. Велинград.Те взеха участие в „Национален ученически горски конкурс” на професионалните гимназии ,в областта на горското стопанство и дървообработването, проведено  в Народното събрание. Там учениците Радостин Ибчев, Христо Киров и Цанко Рабчин от ХІ-ти клас получиха грамоти, лично от зам. министъра на Земеделието и храните- доц. д-р Георги Костов.

От 16-ти до 30-ти април в градинката на Народен театър „Иван Вазов”- гр. София, Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост   организира фотоизложба под мотото „Красотата в моите ръце. Бъдещето в мои ръце”, където бяха представени  фотоси на наши произведения и изделия. Изложбата има за цел да покаже силата и красотата на българските занаяти.

Разнообразие от декоративни пана, изящни дърворезби и стилни мебели, представиха възпитаниците на нашата гимназия на изложението „Светът на мебелите” в Интер Експо Център-гр. София, където впечатлиха с таланта и уменията си.

Поредна „златна” Панорама се оказа VII-та Национална Панорама на Професионалното образование и обучение, проведена от 23-ти до 25-ти април 2015г.в Международния пролетен панаир в гр.Пловдив.

Нашите ученици Алекс Кейбашиев, Димитър Цеков и Радостин Ибчев, заедно с директора инж. Росица Рускова и техните ръководители Альоша и Валентин Кадьови,  завоюваха първите места на този престижен форум.  

Абитуриентите А. Кейбашиев и Д. Цеков демонстрираха професионални знания и умения, достойно защитиха изработените изделия и заслужено грабнаха златото в категория „Стилни мебели и дърворезба”, което е продължение на

традицията, гимназията всяка година да бъде призьор, новатор и пазител на старите български занаяти и възрожденския дух.

 

 

 

                                                                 

 

 

 

 

ПГД „Иван Вазов”

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени