Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успехи за ПГД "Иван Вазов"

07 април 2014, Понеделник | 13:21 | образование

Много успехи за Професионалната гимназия по дърводобив

ПГД В Седмицата на гората от 31.03. до 04.04.2014г., за поредна година ПГДИв. Вазов взе участие в изложба-конкурс на професионалните гимназии в МЗХ и в Международното изложение в Интер Експо Център – „Светът на мебелите“, гр. София.

Представените експонати отново показаха професионалните умения на учениците и заслужено спечелиха I-во място в изложбата-конкурс, организирана от МЗХ.

Ученици от ПГД на „Светът на мебелите“

На Международното изложение „Светът на мебелите“, ученици и учители от нашата гимназия участваха в среща-разговор с предприемачи и работодатели от мебелния бранш, по инициатива на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/. Присъстваха представители на фирми от Троян, Ямбол, Добрич, Пазарджик, Трявна и София. Те презентираха своята дейност пред ученици от ПГВАД – гр. Пловдив, ПГДС – гр. Хасково и ПГД  - гр. Велинград и ги запознаха с проблемите и перспективите на бранша. Работодателите изразиха компетентно мнение относно подобряване качеството и съдържанието на учебните програми и методи на преподаване с цел постигане на модерни и ориентирани към потребностите на бизнеса процеси на обучение. На учениците бе дадена възможност да се запознаят със стартиралия в интернет „Кариерен портал“ за връзка с предприятия от сектора. Получиха и ценни насоки за това „как да се предлагат“/мотивация, коректност при кандидатстване, външен вид и пр./.

Ученици оп ПГД на

Емоционално и непринудено премина и срещата на българските ученици с ученици от гр.Касерес, Испания, които се обучават в същото направление. Всички обменяха информация, впечатления и снимки за това, с което се занимават. Оказа се, че дърворезбата като изкуство им е малко позната, затова и интересът им към щанда на ПГД „Ив. Вазов“, беше много голям.

Това изложение имаше изцяло положителен ефект. На него всички видяха, че за мебелния бранш настъпват по-добри времена, интересът е събуден не само у нас, но и в чужбина и е въпрос на чест, че и ПГД “Ив. Вазов“ се доближава до високите стандарти,  показани на този престижен форум.   

 

 

ПГД „Иван Вазов“ 

Коментари

Браво на учениците!Аз съм завършила това училище и се гордея с него.След това завърших и Лесотехническия университет и в момента съм конструкто в голяма мебелна фирма!Още веднъж браво на учениците и техните учители!

#1 Ваня в Вторник, 08 април 2014 09:20

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени