Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успехи на ,,Звънче“ в София

27 октомври 2016, Четвъртък | 16:27 | култура

Успехи на ,,Звънче“ в София

От 21 до 23 октомври в град София  се проведе международния фестивал ,,Кръстопът на музите". Фестивалът се провежда за двнадесета поредна година и има за цел откриване и развиване на талантливи деца и възрастни от цялата страна и чужбина. Провежда се в три направления: музика, танци и лирика и е под патронажа на Министерството на културата.

Деца от цяла България и от чужбина се събраха в столичния град, за да вземат участие в музикалния фестивал. Разделени в 5 възрастови групи, те се съзтезаваха за трите големи награди. Два дена те огласяха сцената с прекрасните си гласове.  На този фестивал взеха участие нашите възпитаници: Калина Десподска, Михаела Нанова, Венелин Каленов и Николета Сачкова от ДЮВИШ "Звънче". Те бяха оценявани от 9- членно международно жури с председател неповторимата Маргарита Хранова и и членове от България, Латвия, Украйна, Израел и Грузия. Във втора възрастова група Калина Десподска спечели 2-ро място , а Михаела Нанова 3-то място. В трета възрастова група Николета Сачкова спечели 3-то място, а Венелин Каленов- грамота за отлично представяне. А дуетът Николета Сачкова и Венелин Каленов спечелиха 2-ро място. Освен заслужените призови места Калина, Венелин и Николета получиха лично покани за финала на международния фестивал "Risa Symphony" в Латвия през месец декември.

На 23-ти от 10 часа се състоя парад на участниците. Красиви гласове, плакати, знамена и цветни балони красяха центъра на София. След това последва пускане на 100 цветни балона пред Националния Дворец на Културата и снимки. На гала концерта,  който се проведе в  зала 11 на НДК, децата получиха своите награди. Грандиозен спектакъл с много музика танци. Децата намериха много нови приятели от българия и чужбина. Останаха с прекрасни спомени и положителни емоции.

Мили деца, пожелаваме ви да летите все нагоре и нагоре както излетяха балоните на фестивала ,,Кръстопът на музите“. Успехите ви да бъдат както у нас, така  и в чужбина и нека Бог ви пази!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени