Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Вълшебство в зелено“

18 юли 2013, Четвъртък | 09:34 | култура

Предстои отпечатването на нов литературен сборник „Вълшебство в зелено“

Поетична вечер

Местни творци на перото имаха възможност сами да представят своите стихове, да разкажат за себе си, в поетичната вечер, вписана в рамките на Велинградските културни празници. Идеята на организаторите Юлиана Ковачева и Лили Топорчева е не само „да нарисуваме Велинград с думи“, но и да и се даде отворена линия на всички пишещи да се включат в предстоящия за отпечатване сборник  „Вълшебство в зелено“. Той е посветен на 65 годишнината от създаването на Велинград и 5 години от провъзгласяването му за СПА столица на Балканите. Сборникът ще бъде представен на 12-ти септември 2013г.

С едноминутно мълчание в памет на Георги Аврамов, Иванка Карамфилова, Ангел Горанов и Иван Коев започна музикално- поетичната вечер, която достави истинска наслада на присъстващите в залата.

Сонай Юсеин

Петя Норева, Цветка Спасова, Боряна Стаева, Лили Топорчева, Юлиана Ковачева, Милан Милев, Христо Томов и Ана Маргова прочетоха свои стихове. Прозвучаха и стихове на Георги Аврамов, представени от сина му Васил Аврамов, на Ангел Горанов, Иван Коев и Иванка  Карамфилова, прочетени от деца от ВГ „Караоке“. 

 В поетичната вечер чудесно се преплетоха песните, изпълнени от солисти от ВГ „Караоке“, с ръководител Юлиана Ковачева.

Официални гости на събитието бяха кметът Лебанов, заместниците му Георги Янчев, Атанаска Хрисчева, Исмет Бабучи, н-к отдел „ОКВ“ Недялка Стефанова, Невена Шуманова , Весела Велева и Васил Аврамов.
 

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени