Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Вечер на руската музика

20 юли 2013, Събота | 21:01 | общество

Руски концерт

Вечер на руската музика

С много настроение и чудесни изпълнения започна руската вечер в последните дни от велинградските културни празници. Трио  от Сдружение „Славяне“ с председател Марина Чолакова още с първите си  песни завладяха любителите на руската музика, а Георги Гарчов, Христо Софев и Петьо Янкулов- група „Грамофон“, подгряха още повече настроението на публиката. Името си групата носи от факта, че първите руски песни, които са пеели, са ги научили от грамофонни плочи.

Вечер на руската музика

В репертоара си имат над 400 руски песни - незабравимите руско цигански романси, военни песни и маршове, филмови песни, съвременна руска естрада. Групата има много участия и награди от различни фестивали и конкурси. Артистични и талантливи, изпълнителите от група „Грамофон“ пяха от сърце и плениха насъбралото се множество на пл. „Николай Гяуров“. Цветя и грамоти за участие във Велинградските културни тържества получиха двете групи от кмета Лебанов.

 

Коментари

Животът във Велинград, и в други подобни български градчета, за съжаление, си е замрял в петдесетте години на миналия век. Хората протестират за по-добър живот, за морал, за разбиване на олигархически зависимости най-вече към бившите ни владетели от Изток, безродници като Станишев да не продават българските интереси за копейки, а ние си пеем руски военни песни на площада. Затова половината младежи емигрират от страната, а техните родители не само не правим нищо, за да ги върнем, но и с маршова песен поддържаме огъня на статуквото. Честито на печелившине! За истинските ценители на хубавата музика съм сложил един поздрав във форума, раздел музика.

#1 Blind man в Четвъртък, 25 юли 2013 07:51

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени