Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Тържествена вечер, посветена на Апостола на свободата

18 февруари 2017, Събота | 07:45 | прессъобщение

Тържествена вечер, посветена на Апостола на свободата

От 17:00ч. пред възпоменателната плоча на Апостола на свободата бе отслужена панахида от енорийския свещеник Отец Антон, в памет на Васил Иванов Кунчев- Левски. С почетен караул се включиха представители на РК ,,Родопчани” - НС,,Традиция”. С възпоменателното си слово зам. кметът Светла Томова възхвали делото и героизма на най-великия българин, превърнал се в икона. Г-н Никола Делиев, общински съветник и председател на НЧ „Васил Левски-1904“, след кратко слово призова всички за минута мълчание в памет на Дякона.

На поклонението присъстваха: председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, ,директорът на "СИП И ТИЦ" Борис Станудин, служители на Общинска администрация, учители и ученици от ОУ „Христо Ботев“, СУ „Св. Св. Кирили и Методий“, СУ „Васил Левски“, ПГД „Иван Вазов“

В церемонията по поднасянето на венци и цветя се включиха: Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, ПП ГЕРБ, БСП, „Дружба Родина“, училища, читалища, исторически музей и граждани на Велинград.
Половин час след панахидата, в памет на Апостола на Свободата, се проведе възпоменателен концерт под 

надслов „Пазим името ти свято”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени