Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Великденски писани яйца от Чепинския край”

29 март 2018, Четвъртък | 15:04 | прессъобщение

70 деца се включиха в конкурса „Великденски писани яйца от Чепинския край”

70 деца се включиха в конкурса "Великденски писани яйца от Чепинския край", организиран от ЦПЛР-ОДК, Исторически музей и със съдействието на Община Велинград.

Конкурсът се проведе в четири възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас и  най-малките участници от ДГ „Радост”. Участие в конкурса взеха: предучилищна група от СУ „Св.Св.Кирил и Методий", ОУ „Неофит Рилски", СУ „Васил Левски”, ОУ „Христо Ботев", ОУ „Георги Бенковски", ПГГС „Христо Ботев", СУ"Методий Драгинов"-село Драгиново и школа по изобразително изкуство при ЦПЛР-ОДК.

Всички те се постараха много с изписването на яйцата си с восък,след което тяхното майсторство бе оценено от компетентно жури в състав: Георги Куманов, Бранко Манушев, Десислава Табакова и леля Гери Грънчарова. Отличилите се участници получиха награди и грамоти. 

Сребърната писалка грабна Цветелина Мотишева от СУ „Св. Св Кирил и Методий”.

Всички наградени ще участват в писането на голямото яйце на 5 април от 11:00ч на централния площад „Николай Гяуров”, а на Велика събота /7 април/  ще се включат в най-голямото боядисване на яйца, в което Велинград ще влезе в рекордите на Гинес.

Участие в музикалната програма взеха възпитаниците на школите по саксофон, китара, стихчета за Великден от малките журналисти, детски народен хор от ансамбъл "Здравче-Венче", КСТ "Импулс", солисти от ДЮВИШ "Звънче".

Гости от Община Велинград бяха Мариана Зинкова-директор на дирекция „ХСД”, Ана Маркова-гл. специалист в дирекция „ХСД” и Бояна Кирилова-PR-a на Община Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени