Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Поклон пред Ботев и героите

04 юни 2012, Понеделник | 21:06 | празник

Велинград отбеляза 2-ри юни

Поднасяне на цветя пред паметника на Ботев

С поднасяне на цветя пред барелефа на Христо Ботев в централния парк Велинград почете паметта на Ботев и загиналите за България. "Христо Ботев - той е в кръвта ни, в духа ни, в словото ни, в родовата ни памет", с вълнуващите слова на Гергев започна тържествената церемония. Слово за Ботев и загиналите знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата на Българския народ произнесе и зам. кметът Янчев, а Радка Попова - ученичка от ОУ "Неофит Рилски", с патос рецитира Ботевото стихотворение "Хаджи Димитър". Малко преди сирените да огласят Велинград, цветя бяха поднесени и пред паметника на видния Велинградчанин Николай Гяуров, по повод 8 години от смъртта му.

Коментари

BRAVO !!!

#1 в Събота, 09 юни 2012 23:12

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени