Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград е домакин на олимпиада по руски език

18 март 2017, Събота | 16:20 | прессъобщение

Велинград е домакин на Национален кръг на олимпиадата по руски език

На 17 март от 17:30ч. в НЧ „Кирил и Методий-1905“ бе откриването на Национален кръг на олимпиадата по руски език, на която Велинград бе избран за домакин.

Тя се организира и провежда от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието- Пазарджик и СУ „Васил Левски“ със съдейстието на Община Велинград.
Сред официалните гости бяха: кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, Първият секретар на руското посолството Роберт Шестаков, Павел Владимирович Журавльов-директор на Руския културно-информационен център в София, Стоянка Почеканска – главен експерт по руски език в МОН, Валентина Кайтозова- началник на РУО Пазарджик, Веселка Боева - експерт по чужди езици, членове на БНМПРЕК-българска национална мрежа на преподавателите по руски език и култура, академик Георги Марков- председател на Дружба „Родина“.
Кметът Коев поздрави и приветства гостите и участниците в олимпиадата, като има пожела успех. 
Концертната програма започна с прекрасните и гласовити трио „Сопрано“, продължи с много народни песни и танци, изпълнени от представителен фолклорен ансамбъл Чепино към НЧ „Кирил и Методий-1905“ и Рок групата към СУ“ Васил Левски“ .

Дечица от ДГ „Слънчице“ внесоха много настроение с изпълнението на руски стихотворения и закачки. 

Финалният кръг на олипмиадата се провежда  в СУ „Васил Левски“, като участие ще вземат 120 ученика от цялата страна, разделени в пет възрастови групи.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени