Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза двоен празник

09 май 2010, Неделя | 22:33 | празник

Ден на Победата и Ден на Европа

Паметник на загиналите воини във ВелинградДвойния празник 9 май - Ден на Победата над фашизма и Ден на Европа бе почетен от много граждани на Велинград, събрани пред паметника на загиналите на воини във войната. Официални гости на царемонията бяха: Народният представител на ГЕРБ Ангел Даскалов, зам. областният управител Ваня Минкова, кметът Лебанов и заместниците му, PR-ът на Община Велинград Росица Пашова, председателят на Общински съвет Мустафа Джамбаз. Присъстваха и много общински съветници, служители на Община Велинград, представители на Сдружение "Славяни", граждани и гости.

Тържеството бе открито от Иван Гергев, който каза, че в днешния 9 май честваме 65 години от победата която човечеството заплати с милиони човешки жертви и реки от кръв. Кметът Лебанов в своето слово сподели, че "този двоен празник предизвиква силни чуства във всеки един от нас..." и всеки един от нас трябва да изпитва "преклонение и благодарност към ветераните от войната".

"65 години от края на най-мрачната, най-трагичната война в историята на човечеството. 9 май е ден на победата на справедливоста, на победата на демокрацията", завърши кметът. Много развълнувано, много емоционално Мария Чолакова от Сдружение "Славяни" поздрави присъстващите, като обобщи, че "Мирът в Европа има висока и жестока цена... на земята никога няма да има повече изстрели само ако хората помнят".

Поднасяне на цветяВенци и цветя пред паметника на загиналите воини поднесоха Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, политическа партия ГЕРБ, Общински съвет на БСП, Съюз на офицерите и сержантите от запаза и резерва, Земеделския народен съюз, Съюз на демократичните сили, Партия на Българските комунисти, Сдружение "Славяни", ветерани от войните, граждани и гости на Велинград.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени