Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград с ново мото

10 май 2011, Вторник | 22:18 | прессъобщение

Велинград ”избра” своето мото

Велинград вече има свое мото – резултат от идеите и съвместната работа между Общината, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и местните медии. Мотото бе старателно избрано на последното заседание на КСТ, провело се на 04.05.2011 год. между няколко предложения, но крайният избор, на който се спряха специалисти, медии и членове на Консултативния съвет по туризъм бе „Велинград- вода даряваща живот”.

Идеята се зароди още преди провеждането на „Ваканция 2011” в края на февруари в София, където Велинград за поредна година взе участие. На щанда на курортния град бе поставена урна, в която да бъдат събрани предложенията за мото на Велинград. В резултат на това бяха събрани 9 различни варианта за мото на курортния град. Консултативния съвет по туризъм към Община Велинград в партньорство с „Радио1-Велинград” организира кампания по избора на мото измежду дадените предложения, като целта бе велинградската общественост също да предстви позицията си. Кампанията протече в рамките на месец, в който слушателите на велинградското радио споделиха предпочитанията си.

Предложението „Велинград-вода целуната от Бога”, събра най-много от гласовете като получи и подкрепата членовете на Консултативния съвет по туризъм. Директорът на Историческия музей Снежана Велева предложи думата „целуната” да бъде заменена с „благословена”, а от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите дадоха идея да бъде заменена с „докосната”. По предложение на медиите  бе взето решение преди окончателния избор на мото на Велинград, КСТ да се допита и до известни PR специалисти, които да дадат професионален съвет при избора на мотото.

Мнението на доцент Соня Алексиева, утвътден PR специалист и PR  на БХРА, относно предложенията за мото на туристическа дестинация, е че мотото „Велинград – вода даряваща живот е с по-добро рекламно звучене и послание. „Употребата на думите жив и живот въздействат много силно върху възприятията на хората. Освен това трябва да се съобразите с начина, по който звучи текста в превод, обикновено на английски.” - изказа мнението си  PR специалистът.

Коментари

tova e nai prosta6koto moto :n

#3 bibi в Неделя, 03 юли 2011 13:49

voda darqva6ta jivot e super

#2 в Петък, 13 май 2011 17:07

Такива като мен не ги питат, но да си кажа мнението- Девизът въобще не ви харесва, макар че са го мислили много умни глави.

#1 sel в Сряда, 11 май 2011 22:00

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени