Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза 110 години Независима България

24 септември 2018, Понеделник | 09:30 | прессъобщение

Велинград отбеляза тържествено 110 години от обявяването на Независимостта на България

С парад-дефиле Представителният духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев“ поведоха в 11.00 часа официалните гости, представителни училищни групи и граждани към централния площад „Николай Гяуров“. Там енорийски свещенници от Велинград отслужиха Празничен молебен за благоденствие на Независима България. На сцената бяха посрещнати официалните гости – народният представител от 44-тото Народно събрание Димитър Гечев , председателят на ОбС -Велинград инж. Али Мареков, зам.-председателят на ОбС Ирина Шумарова, заместник-кметовете Светла Томова, Исмаил Моллов и общински съветници.

В словото си кметът на община Велинград д-р Костадин Коев заяви, че винаги трябва да черпим вдъхновение от историческото дело в укрепването на българската държава и превръщането й в модерна европейска страна

В тържествения концерт, посветен на 110 години от обявяването на Независимостта на България, взеха участие талантливата  

Мариам Маврова, малките рецитатори 

Виктория Башкехайова и Кристиян Биляров със стихотворението ,,България” и танцов клуб “Надежда“ към „Арт център“- Велинград. Своеобразен финал на честването бе най-новият спектакъл на ПАНПТ “Чепино” към НЧ ,,Св.Св. Кирил Методий-1905” - ,,Чепинският змей“. Проектът е част от програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“ и впечатли отново велинградчани и гостите на града.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени