Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза 24 май

31 май 2018, Четвъртък | 13:40 | прессъобщение

Велинград отбеляза 24 май- Денят на българската просвета, култура и славянска писменост

Празничната програма по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост във Велинград започна в 9.00ч. с училищно тържество на Иновативно СУ „Васил Левски”, на което тържествено изпратиха своите зрелостници от Випуск 2018г.

На празника присъства и кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, който приветства абитуриентите и им пожела: „…да продължите образованието си, да се реализирате успешно в сферата, която желаете и да не забравяте, че тук е Вашият дом и че градът Ви има нужда от силата и знанията Ви!”.

С много вълнение и сълзи дванадесетокласниците се сбогуваха с родното училище и преподавателите си.

В 11.00ч. в залата на НЧ „Отец Паисий 1893” празничната програма започна с изпълненията на Хор на малките при ЦПЛР-ОДК ,,Слава слава” и  Духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев”. Своя поздрав към всички творци и дейци на българската култура, преподаватели, ученици, зрелостници, граждани и гости на СПА столицата, отправи кметът Коев.

Програмата продължи с Мюзикъл ,,Съвременното училище” в  изпълнение на  учениците от СУ,,Св.Св. Кирил и Методий '', а за празничното настроение на всички присъстващи се погрижиха изящните двойки от КСТ „Импулс“, Школа ,,Журналисти”- възпитаници на ОУ “Неофит Рилски ”, изпълнението на тъпани от младите таланти  от ОУ,,Георги Бенковски”, прекрасните изпълнения на  ДЮВИШ „Звънче” и ВГ „Караоке”, мажоретен състав при ОУ “ Неофит Рилски ” и Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Чепино”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени