Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза 3 март

04 март 2019, Понеделник | 09:22 | прессъобщение

Велинград отбеляза 3 март- свещената дата за България!

„3-ти март е свещена дата за всички нас, защото на този ден след вековно робство, България възкръсва за нов живот. Светът призна непоколебимата воля на един малък, но силен народ да бъде свободен. 3-ти март е живото доказателство, че жертвите от Априлското въстание до независимостта на България не са били напразни.

Днес, ние отдаваме своята почит на хилядите знайни и незнайни герои, извоювали нашата свобода и независимост в славни битки и велика саможертва!

Поклон пред паметта им! Нека продължим да пазим с гордост историята на майка България и да градим достойно нейното бъдеще!

Честит празник!“
Така кметът на община Велинград д-р Костадин Коев се обърна към стотиците гости и граждани, които се бяха събрали на пл.“Николай Гяуров“, за да отбележат националния празник на Република България.
Много песни, танци и настроение, създадени от местните фолклорни състави и от певеца Илия Луков и кръшни български хора, белязаха духа на празника.
За своя 70 годишен юбилей, почетен плакет от кмета д-р Коев, получи достойният велинградчанин Иван Семерджиев.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени