Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза Деня на Съдинението

07 септември 2017, Четвъртък | 16:32 | прессъобщение

Велинград отбеляза Деня на Съдинението-6 септември

На 6 септември от 11:00ч. на пл. „Николай Гяуров“ тържествено бяха  отбелязани 132 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелиял.

Под звуците на националния химн, изпълнен от прекрасната и гласовита Гергина Пейкова, бе издигнат българскияj трибагреник.

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев със словото си поздрави всички българи като каза: „Нека помним делото на онези патриоти и родолюбци, които поеха риска и отговорността да обединят отечеството. Благодарение на техния личен пример, на тяхната отдаденост и родолюбие, днес можем да извикаме свободно: Да живее България! „

Официални лица на събитието бяха инж. Бельо Мандраджиев, председател на ОбС Велинград, общински съветници и служители на общинска администрация.

В празничната програма участие взеха: Мажоретен състав –ОУ ,,Н.Рилски под ръководството на г-жа Оля Билярова

изящните танцьори от КСТ ,,Импулс'', талантливите изпълнители от ДЮВИШ ,,Звънче'' и 

ВГ Караоке,

танцова формация ,, Мечтатели” при ОУГ.Бенковски”, Гергана и Севдалина Комитски-възпитанички  на Музикална Академия Пловдив и 

Ансамбъл за автентичен фолклор ,,Драгиново” при НЧ ,,М.Драгинов 1936”=

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени