Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза 88 години от рождението на Николай Гяуров

15 септември 2017, Петък | 13:06 | прессъобщение

88 години от рождението на велинградската оперна легенда Николай Гяуров

На  13-ти септември Велинград отбеляза 88 години от рождението на великия бас на ХХ век Николай Гяуров, определен от световната музикална критика като „бас №1 на планетата”.

В тази връзка  на 12-ти септември Исторически музей Велинград експонира изложба във фоайето на община Велинград, бе излъчен и филм за нашия знаменит съргажданин.

От 10:00ч. под мотото „Цветни улици” художници рисуваха тематични платна. В 19:00ч. в парк-градина  до Спа Хотел ,,РИЧ” -амфитеатър   община Велинград, организира Детска музикална кино- вечер ,,Българчета в Брюксел”.

В деня на рождението на оперната легенда пред бюст-паметника му, венци и цветя бяха положени от:  общинска администрация, ОбС Велинград, Исторически музей Велинград, представители на политически партии, Съюз на народните читалища-Велинград и съученици на Николай Гяуров.

Официални лица на събитието бяха: Исмаил Моллов, зам.-кмет на община Велинград, инж. Бельо Мандраджиев, председател на ОбС Велинград, Ирина Шумарова, зам.-председател на ОбС Велинград, общински съветници, служители на общинска администрация, Снежана Велева, директор на Исторически музей-Велинград, Йордан Детев и оперната прима Силвия Пепе.

В програмата бе включен концерт на младата, но вече много известна италианска оперна певица Силвия Пепе. Концертът  се състоя от 18:00ч. на сцената на НЧ “Отец Паисий-1893”, от която тръгва и пътят на Николай Гяуров към световните оперни сцени.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени