Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза Деня на народните будители

03 ноември 2017, Петък | 23:50 | прессъобщение

Велинград отбеляза Деня на народните будители

Тържественото отбелязване на денят на народните будители във Велинград започна още в навечерието на празника.

В НЧ „Отец Паисий 1893” се състоя концерт  с участието на школите по пиано, саксофон, китари, КСТ „Импулс”,журналисти, театралната школа, хор на малките към ЦПЛР-ОДК Велинград с директор Катерина Мирчева. 

Талантливите изпълнители от ДЮВИШ Звънче също бяха част от прекрасната празнична програма. Участваха още и гости от Пазарджик балет „Марина” и група "Алегро" от гр.Талин.

На 1 ноември пред възпоменателна плоча на Първото класно училище- кв. Каменица, се отслужи Благодарствен молебен от енорийски свещеник отец Антон.

Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев  поздрави присъстващите учители, ученици, будители и съграждани, послучай един от най-светлите български празници.

Мария Милова учител- доайен също държа слово по повод празника.

Официални лица на събитието бяха зам.-кметовете на община Велинград Светла Томова и Исмаил Моллов, председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, директора на дирекция „ХСД” Мариана Зинкова, служители на общинска администрация и директори на училища.

Венци и цветя бяха поднесени от общинска администрация, ОбС Велинград, исторически музей, от различни политически партии,исторически музей, общински съвет на народните читалища, дружество за Защита на Родопите и Дружба Родина, представители на училища и граждани.

От 18:00ч в ОНЧ „Кирил и Методий 1905” бе отбелязана 90-годишнината на д-р Александър Попов с тържествен концерт и творческа вечер.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени