Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза тържествено 3-ти март

04 март 2018, Неделя | 18:33 | прессъобщение

Велинград отбеляза тържествено 3-ти март и 140-тата година от Освобождението на България

С парад-дефиле  Представителен Духов оркестър с мажоретен състав ,,Димитър Мечев ” при НЧ „Отец Пайсий- 1893 “ поведоха шествието от официални лица, граждани гости към пл.“ Николай Гяуров“.

Под звуците на Националния химн тържествено бе издигнат Националният флаг на България.

„Днес, 140 години от своето завръщане на политическата карта на Европа, нашата Родина България председателства Европейският съюз! Трети март се явява не само тържествена дата, но и пътеводител към българския собствен облик, с който се открояваме в обединеното европейско семейство. Не случайно девизът на Обединена Европа  през българското председателство е девизът на България “Съединението прави силата“. Затова нека всеки наш бъдещ ден бъде подчинен на гордостта, че България е най-старата държава в Европа, че сме водени от силата на родните победи и страдания.“ - заяви в тържественото си слово д-р Костадин Коев.
Официални лица на събитието бяха народният представител от 44-тото Народно събрание Димитър Гечев, зам.- кметовете Светла Томова и Исмаил Моллов, председателят на ОбС Велинград инж. Бельо Мандраджиев, зам.-председателят на ОбС Ирина Шумарова ,общински съветници, кметът на с.Драгиново Бисер Маджиров и служители на общинска администрация.
Участие в програмата взеха възпитаниците на Иновативно средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, които показаха литературна композиция „3-ти март“. Талантливите и гласовити деца от ДЮВИШ „Звънче“ и ВГ „Караоке“ внесоха много патриотично настроение с изпълненията си. 

Представителен ансамбъл „Чепино“ при ОНЧ „СВ. Св. Кирил и Методий-1905“  и народната певица Веселка Стамболиева, под съпровода на гайдаря Мартин Лямов и танцова формация „Приятели чрез танц“, огласиха центъра на Велинград. 
Празникът завърши с впечатляващо и голямо българско хоро, наречено „Пробуждане с хоро“, поведено от градоначалника и оргазнизирано от Сдружение „Пролетно хоро“, „ Българи за България“ и Сдружение „Азбукари“. 
С наситената двучасова програма, оргазнизирана от община Велинград, гражданите и гостите на СПА столицата с много настроение, музика и танци отбелязаха Националния празник 3-ти Март.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени