Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград почете безсмъртието на Левски

20 февруари 2020, Четвъртък | 21:25 | прессъобщение

Велинград почете безсмъртието на Левски

С почетен караул от РК,,Родопчани”-НС,,Традиция”, 

панахида отслужена от отец Александър и поднасяне на цветя, бе почетена паметта на Дякон Левски пред паметника му пред НЧ „Васил Левски-1904”.

„Днес ни събира преди всичко чувството на благодарност и признателност към една от най-светлите личности в българската история. Апостолът е образът на всичко безценно и велико, което изгражда като идеал епохата на българското Възраждане.”-

каза д-р Коев във възпоменателното си слово.
Бяха представени и произведения на ученици, спечелили I-во място в конкурса, посветен на личността и делото на Апостола.

Вокална група ,,Сладкоглас” при ИСУ,,Васил Левски” с ръководител Севдалина Комитска изпълни възрожденски песни за Левски.

Официални гости на церемонията бяха кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев, председателят на ОбС- Велинград Пламен Хаджиев и общински съветници.
На събитието присъстваха деца от различните училища в града придружени от техните учители.
След това в читалището бе изнесен възпоменателен концерт в памет на Апостола с участието на ДЮВИШ "Звънче", мъжка фолклорна група, група за стари градски песни " Вела" и народен хор към ансамъл "Здравче венче".

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени