Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград, потънал в тъмнина

05 февруари 2012, Неделя | 21:31 | общество

Уличното осветление във Велинград не работи

Мрак във Велинград

В ледената епоха, когато Велинград с достойнство носи новата си титла „Ледена столица”, велинградчани са поставени пред още едно изпитание. Освен информационните затъмнения около МБАЛ и сградата на Културния Дом, имаме си едно истинско, реално затъмнение. Градът тъне в тъмнина.

Пешеходците се движат в мрака с риск да си счупят някой крайник като едвам се ориентират не само в заледеното, но и в тъмното пространство.

Само фаровете на минаващите автомобили помагат на хората да си припомнят, че са в ледената столица. В отсечката на булевард „Съединение” от „Кална баня” до ОНЧ “Васил Левски” не свети нито една улична лампа. Такова е положението и на бул. „Вела Пеева”, в края на който незнайно как има някакво осветление. А началото? За какво ни е лампа, като свети злополучната кръчма “Миланка”? Дори реновираният парк на "Финансовото", в който иначе има монтирани множество лампи, е потънал в пълен мрак. Пресечните улици на бул. „Вела Пеева” също са такива - тъмни, мрачни.

И това е само каменската част от новата ни „придобивка”- тъмнина.

А какво е положението във Вашия квартал? На Вашата улица?

Коментари

Според мен една от грешките на Лебанов е, че няма диалог с "обикновените" хора. Нали помните какво беше направил Костов в една от предизбоните борби? Отговаряше с видео на сайта си на въпроси изпратени му по имейла. Лебанов защо не излезе пред хората и направи същото? Не може всеки да си позволи да ходи на заседания на общинския съвет и подобни... Ако кмета обаче почне да отговаря на въпроси на граждани така позициите му в обществото ще се подобрят значително... само че това той никога няма да го направи, защото има въпроси, на които няма да може да даде смислен отговор...

#57 в Сряда, 08 февруари 2012 12:56

А,бе лавандуло, що ти не си пишеш името, ами караш другите, селяндур със селяндурите , явно не си и от София , а някоя подлога на КМЕТА .Какви интриги ти се витаят в болния мозък? Дали са безпочвени обвиненията на пишещите, други ще кажат, а не ти, твоята работа е да си слугинаж цял живот на някой.Ако искаш няма проблеми, можем винаги да пишем и за нарушенията ти, но требува да те вкарат в тюрмето, където ти е местото.Къде се защитава Фидел Беев? Явно четеш избирателно. И това не е форум умнико, явно повтаряш ,като папагал грешките на пишещите но такова ти е нивото на бездарник - вари го, печи го, пак си си палю-магерето!!

#56 до копеле в Сряда, 08 февруари 2012 12:21

хахахааха.САМО ЕДНО ЩЕ ВИ КАЖА,ЧЕ СЕЛЯНДУРИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ,ЗАЩОТО САМО ЗНАЕТЕ ДА ВЪРТИТЕ ИНТРИГИ,И ДА ОБСЪЖДАТЕ ХОРАТА КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО.ЖАЛКИ СТЕ И ИСКРЕННО СЕ ЗАБАВЛЯВАМ КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ БЕЗПОЧВЕ3НИ ОБВИНЕНИЯ СЕ ХВЪРЛЯТ ПО ТОЗИ И ОНЗИ,А ДЕФАКТО НИЩО КОНКРЕТНО НА ХОРИЗОНТА,ПОНЕ СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ.А И МЕЖДУ ДРУГОТО НА ВСИЧКИ ПИШЕЩИ И КОМПЕТЕНТНИ ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ ХОРА ВИ ПРЕДЛАГАМ КАТО ТОЛКОВА РАЗБИРАТЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ И НАПРАВЕТЕ ЕДНО ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ И ИЗЛЕЗТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ИМЕНА И ДОКАЖЕТЕ ЗА КРАЖБИТЕ НА ТОЗИ И ОНЗИ,А И ВИ ПРЕДЛАГАМ ФИДЕЛ БЕЕВ ДА Е ВАШИЯТ ВОДАЧ,ЗАЩОТО ГЛЕДАМ КАК СИ ГО ЗАЩИТАВАТЕ ВЪВ ТОЗИ ФОРУМ :L.

#55 копеле в Сряда, 08 февруари 2012 11:29

Явно ти,копеле се вживяваш в ролята на съдник.Кой си ти, та да си позволяваш да съдиш и да даваш оценки и съвети на хората от форума, като си от далечна София. Във Велинград не е имало случай до сега да има кадърен кмет.Ти си най - големият комплексар и какво правят хората по цял ден не ти влиза в работата. Трябва яко ебан на такива картуни като тебе, некъдърник с некадърниците :n :n :n

#54 в Сряда, 08 февруари 2012 10:13

Ей как пак нещо положително не казахте,само знаете да говорите небивалици,ами щом толкова разбирате и сте компетентни станете вие кметове,сигурно тогава всичко ще е на 6.АМА ПОНЕЖЕ СИЛОВОТО ВИ ВЕЩЕСТВО Е ТОЛКОВА СИ ПЛЮЙТЕ КОЛКОТО ИСКАТЕ,МОГА САМО ДА ВИ КАЖА ЧЕ ЗА ТАКИВА КОМПЛЕКСАРЧЕТА И ХОРА КОИТО НЯМАТ ПО ЦЯЛ ДЕН КАКВО ДА ПРАВЯТ И ПИШАТ САМО ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМИТЕ ТРЯБВА ЯКО ЕБАН.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.ВАШ СКЪП СЪГРАЖДАНИН ОТ ДАЛЕЧНА СОФИЯ

#53 копеле в Сряда, 08 февруари 2012 08:55

Тия ВрИД кметове са направо мишленца спрямо хищника Лебанов.Не е проблема от ВрИД кметовете,защото преди Лебана общината нямаше задължения.Всички задължения са натрупани по негово време.Значи е краднал супер яко!

#52 в Вторник, 07 февруари 2012 20:40

... ЛЕБАНА се кандидатира втори мандат ,не че милее за града ,а защото има ГОЛЕМА ДАЛАВЕРА ..

#51 в Вторник, 07 февруари 2012 16:56

КАЗВАТЕ ЧЕ НЯМА ПАРИ ,АМИ НЯМА ТЕ ВРЕМЕННО ИЗП.ДЛЪЖНОСТА КМЕТОВЕ ДОСТА ПОЩИПНАХА,А СЕГА И ГИ ОПРАВДАВАТ И ДАЖЕ НЯМА ДА ГИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ,ЕЕЕЕ ТОГАВА ОТ КЪДЕ ПАРИ БРЕ ХОРА, ЗА КОЛКО ПАРИ СЪДЯТ ВОДЕВ А ? И ОЩЕ ДРУГИ МАЙМУНИ,А ЗА ТОЗИ ДЕПУТАТ ОТ ВЕЛИНГРАД --- НИ ВОПЪЛ НИ СТОН,ДО СЕГА НЕ СЪМ ЧУЛ И ВИДЯЛ ОТ НЕГО НЕЩО ЗА ГРАДА , :y :y :y

#50 в Вторник, 07 февруари 2012 13:27

Явно трябва да се върнеш в първо отделение и да се научиш да четеш - пише „Ако ти си ”, но простата ти глава , която е пълна с бръмбари, си тълкува нещата както си иска.Не можа ли да проумееш, че това се отнася не за кмета , а за драскач като тебе.

#49 в Вторник, 07 февруари 2012 13:25

Какъв кмет те гони теб бе СЕЛЯНДУРЧЕ.

#48 копеле в Вторник, 07 февруари 2012 12:53

Ако ти си кметът дето пишеш, а не някой друг, то по- голям гьонсурат от теб не съм виждала.Явно се самоопределяш и като копеле.Явно ти е гордост, че си навръткал съмнителни задължения, но аз нямам намерение да ти ги плащам.И не плачи на чужд гроб гледай си твоя.

#47 в Вторник, 07 февруари 2012 12:13

Това прави 11 милиона,да те осведомя.

#46 копеле в Вторник, 07 февруари 2012 11:59

МАРИЙКЕ.МАРИЙКЕ МИ КАЖИ МИ КОЯ ОБЩИНА НЯМА ЗАДАЛЖЕНИЯ???ДАЖЕ СРАВНИТЕЛНО НА ОБЩИНА ВЕЛИНГРАД СА МАЛКО,АКО ПОГЛЕДНЕМ СЕПТЕМВРИ КОИТО СА СЪС 6 МИЛИОНА ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ ИМАТ ТЕГЛЕН КРЕДИТ ОТ 5 МИЛИОНА,АКО МОЖЕШ ДА СМЯТАШ ВИЖ КАКВА Е РАВНОСМЕТКАТА И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙ.

#45 копеле в Вторник, 07 февруари 2012 11:57

Моите уважения към кмета на Велинград г-н Лебанов,имам един въпрос към вас:Защо се кандидатирахте за втори път за кмет като знаете,че общината има задължения с които вие не можете да се справите?

#44 мария в Вторник, 07 февруари 2012 11:07

Кати искате да постъпят средства в общинската хазна, първо хванете големите данъкоплатци - ХОТЕЛИТЕ, които крадат ТОК, крадат МИН. ВОДА И НЕ ПЛАЩАТ КУРОРТНИ ТАКСИ. Съберете си задълженията от тях, да видим как ще светне града ако не окрадете пак парите.

#43 nn в Вторник, 07 февруари 2012 10:53

Я кажи по-конкретно какви пари е вкарал Беев, щото аз не се сещам. Най-мразя общи приказки, давай по същество с факти!

#42 до 41 в Вторник, 07 февруари 2012 10:50

Абе ами този Даскалов вече три години е депутат а ЕДИН лев нее вкарал във Велинград Беев го имахме за прост но той вкара много свежи пари в обштината!!!

#41 в Вторник, 07 февруари 2012 09:48

Първо Общината не е общинска администрация, Общината се представлява от кмет и общински съвет.ХА-ХА-ХА.Ако действително сте общинар - жалко това показва вашата некомпетентност и потвърждава какви са част от служителите, работещи в общинска администрация. Това че не може да си съберете данъците, не е проблем на данъкоплатците. Това ви е задължение, а не хоби.Намерете начин да си съберете данъците, а не проявявайте избирателност и не давайте възможност да се укриват нарушителите за сметка на добросъвестните данъкоплатци. И не разбрах защо си премълчахте за кражбите на ток и вода, като това вече всеки велинградчанин го знае и не е празен слух. Накрая за ваше сведение- мойте всички данъци са платени.

#40 данъкоплатец в Вторник, 07 февруари 2012 09:47

Ние си плащаме редовно данъците и искаме резултати за нашите пари ,а за 2 000 000 лв. си ги търсете от циганите ,които не плащат данаци ,вода и ток ,но са жители на общината. Айде стига наивни оправдания. ИДВА МОМЕНТ ,В КОЙТО НА ХОРАТА ЩЕ ИМ ПИСНЕ И НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ...

#39 в Вторник, 07 февруари 2012 09:31

Леле ле ле леле,ние в общината ли семе най-черните??Браво.Ами вие преждепишещия дали си платихте данъците?Знаете ли че гражданите дължат на общината почти 2 милиона лева от местни данъци и такси??Именно с тези пари се чистят улици и се подържа града,и се плаща тока.Ама вие ако не си платите тока в къщи ще го спрат ,а ако не си платите данъците пищите по форумите че общината нищо не прави и ли трябва и ние да почнем като една община да пращаме да правят серенади и това да разберете кой плаща и не плаща.Овен това колко от вас са дошли да видят какво и колко раотим?Ама говорите ли говорите...А ние сме без заплати от октомври....

#38 общинар в Вторник, 07 февруари 2012 09:15

Вярно е, че има единици хора, които работят и си изпълняват съвестно задълженията- това е безспорно.Но болшинството нищо не правят. За да те уважават хората, нещо трябва да свършиш в полза на гражданите. Гражданите ли са виновни , че общината няма пари и не може да си направи сметка? Гражданите си плащат данъците, а много от тях са безработни, но си плащат данъците, а какво получават- непочистени улици, водата спира, без предупреждение, токът по същия начин-нощем можеш да се пребиеш някъде, краде се ток, краде се минерална вода, източва се общината.Това всичко се замазва от кмет, съветници и администрация. Обвинявате хората, че плюят! Имат достатъчно основания да плюят, а те пък като са се трогнали??? И още нещо-хората не плюят- те изнасят факти.Нека някой опровергае тези факти! Благодарение точно на тези граждани, общинарите си получават заплатите. За това трябва да работят за тях, а не за свои лични интереси.

#37 данъкоплатец в Вторник, 07 февруари 2012 09:05

Какъв вие проблема пък на вас??мен питате ли ме а??6 милиона борчове трябва да оправям а вие искате да са ви чисти улиците ,да ви е светло,да нямате лед.Ами не съм ви карал на сила да ме избирате.И аз не исках да ставам кмет ама вие ме избрахте.Сега ще търпите защото ПАРИ НЯМА,НЯМА,НЯЯЯМА!

#36 Иван Лебанов в Вторник, 07 февруари 2012 08:53

Като е пиян лебан защо пак го избрахте бе хора?

#35 slavka в Вторник, 07 февруари 2012 08:43

Айде стига, то не беше плюене по кмета и по съветници сега цялата община некадърници. Със сигурност има и умни, работливи и достойни хора..

#34 в Вторник, 07 февруари 2012 08:20

Много сте прави.В общината масово ходат на работа(не казвам работят) безгръбначни същества, без собствено мнение...Те са научени да оцеляват в годините навеждайки се и пълзейки...Какво да очакваме от тях???Достойните са натикани в ъгъла или извън общината.

#33 в Вторник, 07 февруари 2012 00:02

31,аз напълно подкрепям мнението ти.Не съм в общината а моето мнение беше изцяло като твоето.Явно не си го разбрал напълно.Аз също задавам въпроси ане правя констатации!

#32 28 до 31 в Понеделник, 06 февруари 2012 20:42

Защо нямате заплати бе, общинари? Щото първата ви работа като дойдат пари е да се разплатите с ЕКО ЛЕБАН, всека капка отивав в ЕКО ЛЕБАН. Само и само да вземе пари въпросната фирма, си пише какви ли не дейности от сорта на кастрене на дървета. И защо да вземат пари тия общински служители, то пари се взимат като възнаграждение за свършена работа? Вие какво свършихте, освен че пиете кафета и си клатите краката, чакайки да удари 5 ч. и да си ходи по къщите? И нали знаеш, никой не бяга от хубавото! АКо ви е толкова зле в тая община-хрантутница, дето сте се кутнали на сигурно, щехте до сега да сте си намерили другаде преправата. Ама то другаде къде ще вземат такива некадърници, некадърниците като вас - общинските работници, ги назначават само по държ. предприятия - по стар соц. обичай. Ай сиктир!

#31 до 28 в Понеделник, 06 февруари 2012 10:48

Къде е сега Пиян Лебанов,алкохолика мръсен се крие като мишок ,ама на него тъмнината не му е проблем като удари две и включва дългите и хем му е светло хем топло ! :n :n :n :n :n :n :n :n :n

#30 5 в Понеделник, 06 февруари 2012 10:11

от МБАЛ до започване на паветата в Чепино, осветление по булеварда няма от лятото!! Ама дреме им на 3-те зам кмета и баш кмета ! то сега е студено и се пазят да не се разболеят, а ми лятото като нямаше лампи, може би тогава пък беше топло и се потяха !

#29 grazdanin в Понеделник, 06 февруари 2012 09:59

кой да го махне бе колега?В общината не са вземали заплати от 3 месеца,някой задавал ли си е въпроса аджеба как живеят тия хора??Някой да сте чули от общинарите да се оплаква???Да е напуснал??да е сезирал инспекция по труда?Ако беше частна фирма до сега собственика да е в затвора но в общината няма??Колко граждани отидохме да му поискаме сметка на Лебана за леда,снегамръсотията,тъмнината???Николко.Ама тук си драскаме нали.А като дойдат избори спим.И ще завърша с един виц за да ме разберете.Един мъж вижда неговия съсед да простира прането и го пита-Защо ти простираш,Къде е женати???-Ами тя спи!!-А защо тя спи и не ти ??-Ами аз спах като се жених! Така че и ние спахме като гласувахме сега ще търпим!

#28 в Понеделник, 06 февруари 2012 09:58

абе каква авария бреее !!! да не е било тъмно само снощи! това не е от вчера! това е от доста време така тъмница по улиците!!? Авария?? Ти да не си адвокатка на кмета алоо

#27 кукууу в Понеделник, 06 февруари 2012 09:54

В нормална държава след толкова гафове на кмета ще го махнат Алооо общинарите направете нещо стига сте ходили в общината само за присъствие и заплати

#26 в Понеделник, 06 февруари 2012 09:51

Града е тъмен откакто ЛЕБАНОВ е кмет и по лошо става .Нас не ни интересува ,че общината има дълг , това значи че се управлява лошо .Ние си плащаме редовно данъците и не искаме постоянно едни и същи оправдание. ОВЧЕДУШИЕТО ВОДИ ДО ТАКИВА РЕЗУЛТАТИ

#25 в Понеделник, 06 февруари 2012 09:35

Марче ,марче,стана голяма,ама много голяма авария и тя стана на изборите като си избрахме некадърен,глупав,корумпиран и пиян кмет.Идете да нидите в Ракитова какво е и направете разликата.Защото кмета на Ракитово може да иде пре всеки министър а Лебана може да иде във всяка кръчма.Кмета на Ракитово поръчва да му правят проекти а кмета на Велинград поръчва мезета.Кмета на Ракитово има силни заместници а този на Велинград има Муса Чолак.Как така по време на предизборната кампания Лебана на всякъде твърдеше че общината няма стотинка задължения а сега се оказаха над 5 млн.И ви е иската да ви е светло да ви е чисто да не се пързаляте.Така ни изпързаля Лебана че сега ще ни свети 4 години.Пада ни се като сме овце.

#24 в Понеделник, 06 февруари 2012 09:34

na snimkata i kushti ne se vijda che svetqt moje naistina avaria da e imalo, a kak da suobshtqt v 6-7 vecherta

#23 в Понеделник, 06 февруари 2012 09:18

abe nomer 21 - Mari. li4i si, 4e si jena! Ami 6te gledat seira. Kak moje pone edin anons da ne napravqt. Za ni6to ne stavat na6ite upravnici

#22 в Понеделник, 06 февруари 2012 08:57

Може да е имало авария, защо никой не сигнализирал, да помогне за отстраняването? Всички обичат само саира да гледат и да злословят.

#21 Mari в Понеделник, 06 февруари 2012 08:26

Има gsm-и, за да си светите, докато вървите по улиците.Какви са тези капризи - криза е.

#20 ох леле, ах леле в Понеделник, 06 февруари 2012 07:11

както е тръгнало ЕКО-ЛЕБАН че направи от града отново три селa комунистите поне от три села създадоха приличен град .ХИ. ХИ. ХИ. :D :D :D

#19 в Понеделник, 06 февруари 2012 04:43

Абе то ясно, че общината няма пари на управляващите алчността няма край - ФАКТ! Вярно, че затова ни лампи светят, нито се чисти както трябва, нито се плащат заплати на общински служетели пак - ФАКТ! Но на Лебанов не му прави чест, че се покри от публичното пространство и не излезе с едно просто изявление и да каже - така и така, няма да има ток... понеже, не може да се чусти града хубаво... пенеже... и т.н.

#18 в Неделя, 05 февруари 2012 23:15

Ti pak kak razbra 4e nikoi nema da se pribira po tumnoto??? Vsi4ki si legat s koko6kite li?>>>

#17 do az в Неделя, 05 февруари 2012 22:45

kakvo da sveti kato do momenta ob6tinata e s 5 miliona dalgove 4akat s ne tarpenie da doide novia budjet za da se razplatat kradci unikalni triabva smart za takiva gadove

#16 в Неделя, 05 февруари 2012 22:43

Защото знаят, че никой няма да се прибира пеша късното в студа и искат да спестят някой лев. A penny saved is a penny earned...

#15 az в Неделя, 05 февруари 2012 22:43

Не съм се прибирала във Велинград от Коледа, но тогава си спомням, че беше много тъмно из града. Явно проблема не е от вчера. В какво се превръща този град...нивото много е паднало и хич не върви на добре :(

#14 alexxa в Неделя, 05 февруари 2012 22:40

ЕКО ЛЕБАН има тежката дума - осветителна система 4-4-2! Не забелязвате ли, че в определени райони е пълна тъмница, после пуснат там осветлението, а спрат на др. места?! Спират и пуснкат осветлението, за да пестят пари. Понеже са прости и недалновидни като тиквено семе. Вместо да бяха направили така веригите, че лампите по улиците да могат да светят през една, когато трябва да се пести ток, сега гасят на цяло.

#13 actek в Неделя, 05 февруари 2012 22:37

абе вие толкова ли не разбрахте че за кмета и за съветниците сте просто едни гласоподаватели докато ги изберете, после кучета ви яли - лед, мрак и глад

#12 в Неделя, 05 февруари 2012 22:31

на нашта улица е рог тъмница в каменица хахаха каква рима само. Ма то и в Лъжене е така :n

#11 в Неделя, 05 февруари 2012 22:27

Срам и позор. Никога града не е бил толкова тъмен и заледен. Не стига че се стрепят хората по леда ами и тъмница. Изроди! И това ми било спа-столица. СЕЛО

#10 ss в Неделя, 05 февруари 2012 22:26

nomer 5 - hahahah :L

#9 в Неделя, 05 февруари 2012 22:05

:y

#8 до номер 5 в Неделя, 05 февруари 2012 22:05

nomer 4 - lebana da razporedi vednaga po edna billa na vsqko krastovi6te :L :y

#7 в Неделя, 05 февруари 2012 22:03

:n

#6 в Неделя, 05 февруари 2012 22:02

nemat pari milite da si pla6tat na energoto, 4e nali vte4niha vsi4ko okradeno :L ama to kakvo, tamun v MBAL-a 6te hodat horata s izpotro6enie krainici da im napravqt rengenova snimka ta da izbiqt i tam nekoi lev.

#5 в Неделя, 05 февруари 2012 21:52

ooo blagodarenie na billa-ta ulicata mi e kato den !!! :y :y :y

#4 malfo в Неделя, 05 февруари 2012 21:51

moje li takova ne6to kade e kmeta kade ob6tinskite savetnici egati i opravata nito rabota nito osvetlenie nito ni6to samo mrak obqvqvam velingrad za nai mra4niq grad

#3 в Неделя, 05 февруари 2012 21:45

ujas ujas prosto mi se povra6ta ot takiva novini tova e ujasno navan e mrak :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :( :( :( :( :( :( :(

#2 в Неделя, 05 февруари 2012 21:43

У дома токо свети!! :y

#1 sdfdf в Неделя, 05 февруари 2012 21:38

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени