Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува празнично 24-ти май

25 май 2015, Понеделник | 23:26 | прессъобщение

Празнично отбелязване на 24 май във Велинград

Община Велинград отбеляза подобаващо големия празник 24-ти май. В деня на славянската писменост и култура, на пл. „Николай Гяуров“ сцената се изпълни от прекрасните ни велинградските таланти. По традиция бяха наградени учител и директор на 2015 година в предучилищно въвзпитание и културни дейци за принос в развитието на културата.

Призът „Директор на годината“ отиде при директорите на СОУ „Васил Левски“ Емил Моллов, ПГГС „Христо Ботев“ Стефан Шулев и ЦДГ “Детски рай” Маргарита Узунова. Освен директори и учители, приз, връчен от зам.кмета Георги Янчев получиха и културни дейци в Община Велинград. За принос в развитието на културата в общината за дългогодишна активна творческа дейност към НЧ “Отец Паийси” бяха отличени читалищен деец Стоянка Енчева, художничката Антоанета Георгиева, историкът Надежда Ангелова. Публиката аплодира с бурни овации всички наградени, добре познати и любими на велинградчани. В своето слово  зам.кметът на Община Велинград г-н Янчев, припомни, че 24 май е ден на победата на духа, науката и знанието. Това е ден за поклон пред величественото дело на светите братя, ден за почит и уважение пред писаното слово, културата и славянската идентичност. Честването на празника продължи с великолепните изпълнения на Представителен духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“, СК „Импулс“, БГ „Караоке“, Общински детски комплекс, ЦДГ “Еделвайс”, ОУ “Христо Ботев”, ОУ “Неофит Рилски”, ДЮВИШ “Звънче” и Детски фолклорен състав “Чепинче”.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени