Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отпразнува 9-ти май

09 май 2013, Четвъртък | 15:13 | общество

Отбелязване на Деня на победата и Деня на Европа

Отбелязване Деня на победата

Двойният празник- Денят на победата и Денят на Европа , бе отбелязан подобаващо във Велинград. В 11ч. под звуците на двата химна- българския и европейския, бяха издигнати двата флага от деца от ДЮВИШ „Звънче“- Христина Влахова и Димитър Дулев. На официалната церемония присъстваха: Диана Кехайова,  Георги Янчев, Исмет Бабучи, Атанаска Хрисчева, Спас Шулев, Екатерина Каферинова, Васка Милушева.

А пред паметника на загиналите воини , дни след  честването на 6-ти май, отново бяха поднесени венци и цветя- признателност към подвига на хилядите воини, дали живота си за великата победа – 9-ти май 1945г.

„Нека засвидетелстваме почит към тези, които са отдали живота си, за да ни има нас!“, обърна се към всички присъстващи Атанаска Хричева, а от името на Сдружение „Славяне“ поздрави отправи  Марина Чолакова : „ Днес се навършват 68 години от великата победа над фашизма. За Русия тази дата е много важна...Цената на тази победа е много висока...Наш дълг е да съхраним за бъдещите поколения историята на събитията, които никога не трябва да се повтарят.“ Венци и цветя бяха поднесени и пред паметника на Съпротивата, под комплекс „Бор“.

Вокална група Караоке

Празникът приключи с концерт , посветен на Деня на победата и Деня на Европа. Той бе изнесен пред НЧ „Отец  Паисий -18893“ от ВГ „Караоке“ с ръководител Юлиана Ковачева. Гражданите и гостите можеха да се насладят на прекрасните им изпълнения и изненадани от таланта на най-малките- малката формация „Караоке Джуниър“.

Коментари

:)

#1 в Четвъртък, 09 май 2013 16:20

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени