Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград получи добра оценка от Европа

17 март 2010, Сряда | 12:04 | прессъобщение

Расмусен даде много добра оценка на велинградчани за работата по проекти

Среща по европейски програми   Заместник-ръководителят на отдел „България" в Главна дирекция „Регионална политика" на Европейската комисия г-н Карстен Расмусен даде много добра оценка на Община Велинград и дирекция ”Европейски програми и проекти” за хода на изпълнението на проекта за облагородяване и озеленяване на парковете и зоните за отдих в града, съобщи Росица Пашова, PR на Община Велинград.

   Точното наименование на предложението, спечелило финансиране от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет - чрез ОП ”Регионално развитие”, е “Осигуряване на устойчива и екологична среда и повишаване привлекателността на община Велинград” по схема BG161PO001/1.4.-02/2008 за безвъзмездна помощ  ”Подкрепа за подобряване на градската среда” по ОПРР. Стойността на проекта е 7 530 427 лв.

   Г-н Расмусен и колежката му Яна Трост, експерт по ОПРР за България в Европейската комисия, придружавани от Ралица Бербенкова, мл. експерт ”Мониторинг” към Управляващия орган на ОПРР, избраха велинградска община измежду общо 18-те за регулярната си среща с работещите по ОП ”Регионално развитие” 2007-2013 г. институции у нас.

   „Спечеленият проект за парковете, както и този за укрепването на свлачищни процеси е добър знак, че екипът по европейските програми в община Велинград е много активен. Въпреки тежките грантови схеми експертите от общинската администрация много добре се справят с подготовката, тръжната документация и изпълнението на основните дейности по проекта”, подчерта Расмусен и с видим интерес изгледа двете презентации, подготвени от директорката на дирекция ”Европейски програми и проекти” в общината Радка Русева.

Презентация на проекти   Височайшите гости от Европейската комисия бяха посрещнати от заместник-кметовете Георги Янчев, Валентина Цветанова, Дияна Кехайова и Исмет Бабучи поради отсъствието на кмета Иван Лебанов, който придружава спортистите ни за параолимпийските игри във Ванкувър.

   Карстен Расмусен бе впечатлен от бъдещото реновиране на парка ”Клептуза” до езерото-символ на Велинград и пожела да го посети на място. Там, разглеждайки природната забележителност, даде ценни идеи на представителите на общината и обеща да съдейства и за други проектни предложения на СПА-столицата на Балканите и на България.

   „Велинградските паркове се поддържат по-добре от софийските и се надявам, че след обновяването им с европейски пари вие ще успеете да станете конкурентноспособен туристически център и ще привлечете  повече летовници от България и чужбина”, каза зам. ръководителят на отдел „България" в Главна дирекция „Регионална политика" на Европейската комисия Карстен Расмусен.

Коментари

DIDI,NE BADI TOLKOVA 4ERNOGLEDA!

#2 IZOLDA в Вторник, 06 юли 2010 22:45

Като гледам как са търгнали нещата, всичко ще си остане на хартийка. Няма да има нито паркове, нито Клептуза, който е отчайващо място. Апарите ще си изтекат, както винаги.

#1 didi в Четвъртък, 08 април 2010 12:32

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени