Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград се преклони пред делото на народните будители

04 ноември 2018, Неделя | 19:48 | прессъобщение

Велинград се преклони пред делото на народните будители

„Будителите запалват искрата на просветата и културата, а българските учители продължават с мисионерски плам да се грижат всеотдайно за израстването на бъдещето на България в храма на знанието – българското училище. Пожелавам на днешните народни будители да следвате славния път на нашите велики възрожденци!”.

Това каза в словото си кметът на община Велинград д-р Костадин Коев по време на поклонението за Деня на народните будители пред възпоменателната плоча на Първото класно училище в кв. Каменица. На събитието присъстваха и заместник-кметовете Светла Томова и Исмаил Моллов, както и председателят на ОбС- Велинград инж. Али Мареков, общински съветници, представители на учебни заведения, културни институции.

Тържествено бяха поднесени венци и цветя от името на Общинска администрация, Общински съвет, училища, читалища, Исторически музей и граждани. В програмата бяха включени изпълнения на солисти от „Хор на малките” и тематични стихотворения поднесени от децата на школа „Журналисти” при ЦПЛР- ОДК – Велинград. Благодарствен молебен отслужи отец Александър.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени