Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград ще празнува своя 70-ти юбилей

11 август 2018, Събота | 21:52 | прессъобщение

Велинград ще празнува своя 70-ти юбилей на 1 и 2 септември

На 1 и 2 септември Велинград ще отбележи важни годишнини. Двата дни са посветени изцяло на 70 години от създаването на Велинград и 10 години от получаването на приза „Спа столица на Балканите” от IHRA.  В наситената програма са предвидени разнообразни по стил и направление мероприятия. Часовете преди обяд и в двата дни са посветени на децата. Водещ на сцената на площад „Н. Гяуров” ще бъде кака Лара.

В съботната програма  ще се включат: театър „Хенд” с постановката „Хитър Петър”, ръкотворци, клоуни и детски самодейни състави, а в неделната – детско шоу от „Химиците”. В обедните часове  на 1 септември Ути Бъчваров  ще представи своето близо двучасово шоу за любителите на кулинарията с много изненади.

От 11 часа, също на 1 септември, е предвидено откриване на статуята – символ на Велинград, която ще бъде издигната на кръговото кръстовище на входа на града.

Официалната програма, с водещи Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева ще започне от 17:30ч. В нея ще се включат местни самодейци, ПДОМС „Димитър Мечев”, шоуто на Деси Добрева с част от трупата на Нешка Робева, концерт на супергрупата „Легендите”, предвидено е огнено и лазерно шоу със заря. За младежите ще има Ди джей парти на открито на централния минерален плаж с участието на Гери Никол.

Любителите на фолклора ще се насладят на неделния обеден концерт на ансамбъл „Добруджа”.

Кръгла маса на тема „Национална стратегия за опазване на минералните води” с основен организатор Български съюз по балнеология и спа туризъм ще събере експерти от различни министерства и туристическия бранш, за да обсъждат проблемите и перспективите за развитието на СПА туризма в България.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени