Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград във "Ваканция & СПА експо 2010"

24 февруари 2010, Сряда | 12:22 | туризъм, прессъобщение

За трета поредна година Община Велинград се представя на „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2010»

НДК   27-та Международна туристическа борса ще се проведе от 25 до 27 февруари 2010 год. в Националния дворец на културата-София. Велинград ще участва на изложението за трета поредна година, съобщиха от пресцентъра на Община Велинград. Целта на участието ще бъде Велинград да бъде представен като цялостна (атрактивна, СПА, екологична) туристическа дестинация и като СПА-столица на България и на Балканите.

   Международната туристическа борса е най-значимият туристически форум в България, който се организира за професионалистите от бранша и заинтересованите страни. Срещата се организира от ПРИМ ЕКСПО със съдействието на Държавната агенция по туризъм, в партньорство с БАТА, БХРА, БТК, БАБСТ, АБТТА, Столична община, Съвет по туризъм-София и НДК.

    Община Велинград е наела площ от 19 кв.м на ниво 3, щанд № 9 в Националния дворец на културата. На туристическата борса ще бъдат представени около 20 хотела. Към самия щанд ще има обособено място за дегустация на местни специалитети, приготвени от учениците на ПГИТ „Алеко Константинов“. Посетителите ще бъдат посрещнати с изпълнения на талантливите музиканти от Духовия оркестър и мажоретния състав „Димитър Мечев“ при ОНЧ „Отец Паисий“, както и на танцовите двойки от Клуба по спортни танци „Импулс“ . Всеки, който се отбие на щанда, ще може да опита и от минералната вода „Велинград“. Ще бъде направена и видео презентация на Велинград като туристическа дестинация. Акцент в представянето на Велинград ще бъде:

    Водата - Като основа за СПА и лечебни процедури;
    - Като природна забележителност- ще бъдат разгледани като атракции езерото „Клептуза“ и язовир „Доспат“-от страната на гр.Сърница

    Планината - Като източник
   - на енергия
   - на спокойствие и здраве
   - като възможност за спорт, лов и риболов

    Култура - Ще бъде обърнато внимание на местния фолклор, занаяти, кухня.

   Изложението има за цел да превърне община Велинград в целогодишна топ дестинация сред българските туроператори и туристически агенции. За постигането на тази цел ние отправихме над 3000 покани не само до български туроператори, но и до чуждестранни – от Русия, Сърбия, Румъния, Македония. Надяваме се да се увеличи туристопотока към „СПА столицата на Балканите“ - Велинград, която да се превърне в безспорен туристически хит през годината, коментира кметът на Община Велинград Иван Лебанов.

Коментари

bqh tam ne be6e zle 6tanda ima6e mn po zle

#6 iana в Неделя, 28 февруари 2010 18:36

ami neznam dano sme se predstavili ok

#5 мими в Петък, 26 февруари 2010 19:03

Щанда го има сниман в друга новина от днеска, fba.

#4 Spas в Петък, 26 февруари 2010 12:56

Наистина е малко скромно щандчето, но поне има. Имаше новина за това колко пари са отделени за щанда. Хотелиерите се надяват много на такива мероприятия и реклама, но нищо не влагат в инфраструктурата, не си плащат надлежно туристическата такса. Каквито ни хотелиерите, такъв ни и щанда...

#3 Spas в Петък, 26 февруари 2010 12:56

Днес ходих на изложението. Хвана ме малко жал за велинградския щанд... На толкова забутано и тъмно място са,че човек не може да ги открие... А и след като вече бях минал през останалите за да достигна до велинградския щанд ми се стори,че рекламата и средствата за рекалама на СПА столицата са доста оскъдни в сравнение на някои туристически агенции например... Иначе е много добре да се рекалмира града ни,но трябва да е малко по-атрактивно...

#2 Vivaldi в Четвъртък, 25 февруари 2010 17:13

Няма ли снимков материал поне, като няма видео.

#1 fba в Четвъртък, 25 февруари 2010 14:07

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени