Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград тържествено отбеляза Бабинден

22 януари 2019, Вторник | 15:04 | прессъобщение

Велинград тържествено отбеляза „ Бабинден” - Деня на родилната помощ

Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев благодари на всички гинеколози и акушери и поздрави бабите и родителите по случай Деня на родилната помощ.

Той присъства на традиционния ритуал „Даване име на дете” , който събра много велинградчани във фоайето на община Велинград.

Според ритуала, орисниците поеха в ръцете си всяко едно от бабинчетата, дошли на бял свят през изминалата година като им пожелаваха здраве, късмет и благополучие.

В програмата участваха мъжка фолклорна група, женски народен хор и оркестър към Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Чепино” при ОНЧ ,,Св.Св.Кирил и Методий- 1905”.

От 11:30ч. на сцената на пл. „Николай Гяуров” представители на Културен клуб на пенсионера в кв. Каменица направиха възстановка на ритуала „Поливане“.
Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, за 14-ти път връчи наградата за най-добър акушер-гинеколог на България.
За 2018-та година бе обявен д-р Светлозар Славов от СБАЛАГ „Майчин дом” . Връчени бяха и плакети за велинградските акушер-гинеколози на 2018-та година - д-р Илонка Читакова от МБАЛ-Велинград и д-р Веселин Радичев от МБАЛ „Здраве”.
Традиционно бяха отличени и акушерките - г-ца Атидже Муса от МБАЛ-Велинград и г-жа Илиана Якимова от МБАЛ „Здраве”
На събитието присъстваха председателят на ОбС инж. Али Мареков, зам. кметовете г-жа Светла Томова, Исмаил Моллов и Атанас Палигоров, общински съветници и кметове на кметства.
За доброто настроение се погрижиха Ансамбъл за автентичен фолклор ,,Драгиново” при НЧ ,,Методий Драгинов-1936”, Мъжка фолклорна група при НЧ ,,Васил Левски-1904” и гост изпълнителите - очарователната Радостина Паньова и лъчезарния Стоян Петков.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени