Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Веломаратон -обиколка на България

20 април 2011, Сряда | 18:10 | прессъобщение

Веломаратон -обиколката на България ще премине и през Велинград

Фондация „Фактор организира първия любителски веломаратон - обиколка на България, който има за цел да популяризира велосипеда като транспортно средтво за безопасно продвижване в населените места. Обиколката с колела вече започна в София на 02.04.2011 год. и ще завърши на 04.05.2011 год. в отново в столицата. За времето на колоездачната обиколка участниците ще изминат 2 500 км като ще преминат през 33 града, 28 от които са областни центрове. Така ще извършат пълна обиколка на страната. В обиколката на България участие ще вземат 29 души, сред които представители на Турция, Украйна, Молдова и Русия.

Във Велинград обиколката ще премине на 30.04.2011 год./събота/ като се очаква колоездачите да пристигнат в 17.00 часа от Благоевград. Предвижда се да бъдат приветствани от кмета на Община Велинград Иван Лебанов пред сградата на Община Велинград. За 18.00 часа е насрочена презентация в Общинския информационен център, като в нея ще бъдат засегнати теми като необходимостта от изграждането и поддръжката на велоалеи, велопътеки и сектори за колоездене, необходимостта от национална стратегия за изграждане на национална мрежа от велоалеи; необходимостта от стандартизация при изграждането на велоинфраструктура, конструкция и пътна маркировка; необходимостта от европейски колоездачен туристически коридор през територията на Република България – „EuroVelo”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени