Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Венци и цветя за Деня на народните будители

01 ноември 2013, Петък | 12:43 | прессъобщение

Венци и цветя пред паметника на опожареното училище в Каменица

По повод Деня на Народните будители – Първи ноември венци и цветя бяха поднесени пред паметника на опожареното училище в квартал Каменица. На мястото на първото класно училище своята почит към паметта на първоучителите отдадоха всички присъстващи. В спомени бе разказана историята на първите учители, дали залог за образованието в съвременна България. В своето слово зам кметът  Георги Янчев призова: „Нека на този ден почетем паметта на достойни възрожденци, водени от първоучителя — Паисий Хилендарски, дали своя дан за българската наука, история и цивилизация! Нека почетем знайни и незнайни просветители и книжовници, поети и писатели, композитори, драматурзи и художници, за които българската духовност и образование на народа ни бяха мисия!“. Венци и цветя поднесоха Общинска администрация Велинград, Общински съвет Велинград, Исторически музей Велинград, ПП БСП, училища, читалища и граждани.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени