Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Венци и цветя за Вела Пеева

08 май 2014, Четвъртък | 13:42 | прессъобщение

Венци и цветя пред гроба на Вела

На 30-ти април в памет на патрона на града Вела Пеева на гроба й бе отслужена панахида. Тази година се навършват  70 години от гибелта на великата наша съгражданка. В своето слово зам.кметът  Георги Янчев заяви: „Хората, като Вела Пеева не само почитаме, но и носим в сърцата си вовеки. Днес - 70 години по-късно, нашият патрон ни е още по-скъп, споменът за нея не е бледен, а още по-светъл, а мисълта за величесвената й жертвоготовност ни прави още по-горди велинградчани“ . Венци и цветя поднесоха признателни пред делото на Вела граждани, роднини и съратници. 

 В художествена галерия Велинград бе прожектиран 45 минутен биографичен филм за Вела със спомени на нейни роднини и приятели. Директорът на Исторически музей Велинград Снежана Велева заяви, че по повод 70 години от трагичната гибел на Вела е изработено копие на нейното оръжие от Иван Ташев, което ще бъде позиционирано в музея.

В деня на гибелта й-  3-ти май, кметът на Община Велинград Иван Лебанов съвместно с каменчани също  поднесоха  цветя на паметника на Вела в кв.Каменица.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени