Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Общинска викторина

04 юни 2016, Събота | 17:50 | прессъобщение

Викторина, посветена на 350 год. от Летописа на Методи Драгинов

На 3-ти юни-петък, в малката зала на НЧ „Васил Левски-1904“ се проведе Общинска викторина, посветена на 350г. от летописа на поп Методий Драгинов. Участваха ученици от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Ботев“ и СОУ „Методий Драгинов“-с. Драгиново.

Журито, с председател Георги Куманов, членове Надя Ангелова и Георги Пашов, бе възхитено от познанията на децата и на всички зададени въпроси поставиха оценка Отличен.

Някои от по- съществените въпроси бяха: Кой е свещеник Методи Драгинов; Кога са вписани за първи път имената на Лъджене, Каменица, Чепино и Корова; Кога е построена Сярна баня; На какъв език е написан летописът на Методи Драгинов; Коя е най- старата църква в Чепинския край; Кой е авторът на паното в залата на НЧ „Васил Левски“; Как се е постъпвало с тези, които отказват да приемат исляма според летописа; Защо поп Методи Драгинов пише своя Летопис; Посочете манастири и черкви, разрушени в нашия край и др. За участието и старанието си всички деца получиха книги.

Викторината е начало на поредицата от събития, посветени на 350 годишнината от Летописа на поп Методи Драгинов.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени