Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Вино и любов

13 февруари 2015, Петък | 22:47 | празник

Празнуваме 14-ти февруари

На 14-ти февруари отбелязваме два празника, които съчетават в себе си виното и любовта. Трифон Зарезан- Денят на виното, лозарите, както и соколарите, кръчмарите и градинарите. Другият  празник, който най-вече се празнува от по-младите, е Денят на влюбените или Св. Валентин. Въпреки, че е католически празник, през последните години все повече българи го отбелязват ,като по този начин показват любовта си към своята половинка. Всеки сам решава дали да празнува Трифон Зарезан или Деня на влюбените, но съчетаването на двата празника е най-добрият избор за деня.

Веселинда Апостолова приятно изненада екипа на gradvelin.com със своя поздрав към всички празнуващи:

Февруари е ! Месецът на любовта е и магията витае във въздуха. 

Днес е 14-ти февруари, приятели. И Велинград отново е изпълнен с вечно млади хора, носещи любовта в сърцата си. И вечно копнеещи за красота – не само днес разбира се, а във всеки един момент. 

Дали сте луди от любов и живеете в приказен свят или пък се прекланяте пред вкуса на хубавото вино – не е толкова важно. Важното е да носите красотата и добротата в сърцето си всеки ден и сърцето ви да е изпълнено с любов и нежност – без значение под каква форма. Аз и моите приятели от литературен кръг „Свободна мисъл“  носим тези качества в сърцата си – носим преклонението пред изкуството, което само един добър човек може да създаде.

Дълбоко водени от надеждата, че в нашето малко градче се раждат и растат огромни таланти, с огромни мечти, приканваме всички, които са се припознали в думите ми. Нека всички, които зад сивото и забързано ежедневие, виждат красотата навсякъде около тях – се свържат със нас. Искаме да възобновим дейността на клуба. Велинград има нужда от все повече и повече талантливи хора. И не забравяйте – всеки може да има талант, но всеки е имал възможността да го развие, така че не губете време и не отлагайте. Затова е нужна подкрепа, любовта на хората околко теб, упоритост и целеустременост. Заедно ще се учим, заедно ще растем и ще вървим по стъпалата на успеха.

Хубав ден на всички и помнете – любовта е в нас ! Затова раздавайте добро и обсипвайте с любов хората около вас- само така светът ще бъде по-добро място за живот! Загърбете омразата и ще видите,че навсякъде има неща,за които си струва да се живее. И никога не обръщайте гръб на дара, с който Бог ви е дарил ...

                                                                                                  Веселинда Апостолова

Стихове на Веселинда Апостолова

До последен дъх

 

Казват – любовта радост носи на всеки, 

а аз все правя грешки... 

Най–неподходящия винаги избирам 

и така сърцето си на страдания обричам.

 

Искам слънце в живота ми да заблести - 

и знаеш ли – искам това да си ти!

Срещах се и бях с много мъже, но

ти единствен плени моето сърце!

 

Повярвай, нощем само тебе сънувам. 

За нас – по детски, наивно бленувам. 

Тъй силно мечтая за ден, в който няма да има пречки

и хванати ръка за ръка

заедно да извървим трудните пътечки!

 

Колкото и трудно да е – от тебе няма да се откажа. 

Ако искат – нека всички ме съдят, но едно ще им докажа: 

че истинската любов в живота идва само веднъж 

и щом я срещнеш - не можеш тъй лесно да й обърнеш гръб - 

бориш се за нея, приятелю, до последен дъх! 

            ***

Животът-чаша вино горчиво

поднася ни на сивата маса,

но и съвет безплатен ни дава-

че не спазва правила и не знае

що е честна игра.

Нека по неговите стъпки вървим!

Когато тъмнината се спусне над града,

Аз тайничко чашката си ще подсладя...

С много капки любов, за да разбера вкуса

На онова, дето живота оцветява и радост дарява!

Пия зя тебе, живот!

Наздраве!

                                                                        

Коментари

Весе, много се радвам на желанието ти да се възстанови дейността на кръга! Нашият град винаги е имал нужда от ентусиасти! А ние бяхме такива, макар и различни по възраст...можещи, обичащи, раздаващи се до последни сили, за хората обичащи нашата поезия! Те идваха на нашите вечери, пълнеха художествената галерия, с трепет очакващи поредната изненада - празник на духа и себераздаването... Продължете и доразвийте идеята за кръга ,той да се превърне в обединител на можещи и талантливи хора, кръг, който постоянно да разраства! :y

#1 Стойна Стоянова в Сряда, 18 февруари 2015 15:36

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени