Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Обсъдиха Визията на Велинград

03 септември 2012, Понеделник | 16:02 | общество

Обсъди се визията за развитие на Велинград до 2020г.

Обществено обсъждане визията на Велинград

На 31.08.2012г./ петък / от 11.00 часа  в Голяма заседателна зала на Община Велинград се проведе обществено обсъждане относно Визията за развитие на град Велинград до 2020 г. На обсъждането  присъстваха заместник-кметовете на община Велинград г-н Георги Янчев, г-жа Атанаска Хрисчева и г-н Исмет Бабучи, архитектът на община Велинград г-н Тодор Енев, председателят на ОбС-Велинград г-жа Дияна Кехайова, доц д-р Минчо Ненчев от Университета по архитектура, строителство и геодезия и архитект Александър Симеонов- Управител на консорциум „Таун План“ – изпълнител на проекта за изработване на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие е документ, чрез който ще бъде възможно да се кандидатства по проектите с европейско финансиране. Задължително е Община Велинград да го има  за следващия програмен период  от 2014 до 2020 г. Планът трябва да допринесе за добрата координация на проектите и максималната ефективност по усвояване на финансовите средства. Архитект Тодор Енев е ръководител на общинската работна група по управление на проекта, с участието на колектив от архитекти, урбанисти, инженери и други специалисти от изпълнителя на проекта- консорциум “Таун план” .

Интегрираният план на Велинград ще се разработва с участието на бизнеса и на всички заинтересовани граждански сдружения и гражданите на Велинград. Това бе целта на проведеното обществено обсъждане -  да се обърне внимание на техните идеи и конкретни предложения, да бъдат определени зоните на въздействие, които имат най-голяма нужда от средства за решаването на основни проблеми.

Доц д-р Минчо Ненчев подробно разясни етапите на разработка на Плана за развитие на Велинград. След това арх. Александър Симеонов запозна обществеността с трите зони за въздействие : с преоблаващ социален характер, с потенциал за икономическо развитие и зони на публични функции с висока обществена значимост.

 

Очаква се през май 2013г. да се състои още едно обсъждане на плана, след което през юли 2013г. да бъде окончателно завършен.

Коментари

САМО НА ПРИКАЗКИ НЕМАМЕ СТИГАНЕ , ТРЯБВАТ ДЕЛААА , ЧЕ ПРИЛИЧАМЕ НА ГОЛЕМО СЕЛО -НИТО ВХОДА НА ГРАДА ,НИТО ЦЕНТЪР КАКТО ПОДОБАВА НА КУРОРТЕН ГРАД И МНОГО ДРУГИ..

#4 в Сряда, 05 септември 2012 09:51

pfffffff

#3 в Вторник, 04 септември 2012 12:57

За да има обществено обсъждане, трябва да има гражданско общество, което да осъществява граждански контрол върху институциите и съответните администрации.

#2 Гущера в Вторник, 04 септември 2012 09:44

присъстваха заместник-кметовете на община Велинград г-н Георги Янчев, г-жа Атанаска Хрисчева и г-н Исмет Бабучи, архитектът на община Велинград г-н Тодор Енев, председателят на ОбС-Велинград г-жа Дияна Кехайова, доц д-р Минчо Ненчев от Университета по архитектура, строителство и геодезия и архитект Александър Симеонов- Управител на консорциум „Таун План“ – изпълнител на проекта за изработване на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. :L :L :L И това бяха...Плюс 10-на човека от администрацията... :y

#1 QWERTY в Вторник, 04 септември 2012 09:21

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени