Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Да почетем Владо Черноземски

30 септември 2010, Четвъртък | 14:07 | прессъобщение

Възпоменателни дни за Владо Черноземски

Владо ЧерноземскиВ навечерието сме на тазгодишните възпоменателни дни за Владо Черноземски. Това ще е третото поредно издание на тази кампания, която беше стартирана през 2008-ма година в Пазарджик от националистите от Български Национален Съюз с цел популяризирането на образа на един от многото забравени национални герои, както и достойното почитане на паметта му. След поредицата от разнообразни акции през изминалите години, през тази отново сме подготвили няколко нови неща, чрез които ще се опитаме да достигнем до възможно най-широк кръг от наши сънародници, на които да припомним за живота, делото и подвига на бележития българин.

Освен със серия от лекции сред подрастващите и пропагандни акции, тази година за първи път ще бъде проведен футболен турнир, носещ името на Владо Черноземски, а победителят в него ще получи купата „Владо Черноземски 2010”. Главното събитие във възпоменателните дни тази година ще бъде първото по рода си шествие в памет на героя, което ще се проведе на 10-ти октомври 2010 г. във Велинград. То ще започне в 12 часа пред сградата на общината в курортния град. Повече информация за проявите може да получите на страницата на кампанията www.chernozemski.info .

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени