Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Шествие за почит на Владо Черноземски

12 октомври 2010, Вторник | 15:25 | общество

Над сто националисти почетоха Владо Черноземски

Шествие на Владо Черноземски във ВелинградНад сто националисти от цялата страна се събраха в неделя във Велинград за първото по рода си възпоменателно шествие за Владо Черноземски. То се проведе точно на датата, на която той умира в следствие на раните си в Марсилия преди 76 години, след като преди това успешно изпълнява смъртната присъда над сръбския крал и българомразец Александър Караджорджевич.

По план проявата започна точно в 12:30 пред сградата на община Велинград, от където националистите се отправиха  по централните улици на града към плочата на героя, която се намира близо до мястото, където някога се е издигала родната му къща.

Поднасяне на цветя и венци на паметната плоча на Владо ЧерноземскиДисциплинираните редици на младите родолюбци направиха впечатление на жителите и гостите на курортното селище, които често ги аплодираха. Всички те получиха листовки с кратко послание, даващо яснота относно инициативата и намеренията ни. Пред плочата на великия българин речи държаха представители на инициативния комитет за възпоменание на Владо Черноземски и съпредседателят на Български Национален Съюз – Звездомир Андронов. В речите си те още веднъж подчертаха, че днес е по-важно от всякога на сънародниците ни и по-специално на по-младите от тях да се показва пътя към националната гордост, която е единствената сила, способна да съхрани в смутните времена на интернационализъм и нихилизъм традициите, културата и нацията ни като цяло. Поднесен беше венец и беше отдадена чест с минута мълчание за героя. В края на церемонията беше прочетено стихотворението “Копнеж на революционера”, писано от самия Черноземски десет години преди подвига му в Марсилия.

Инициативният комитет за възпоменание на Владо Черноземски припомня, че на 19-ти октомври се навършват 113 години от рождението на героя и акциите ни в рамките на тазгодишните възпоменателни дни продължат. Благодарим на всички участници в досегашните прояви за дисциплината и подкрепата, която оказаха на кампанията. Заедно доказахме и ще продължим да доказваме, че националните ни герои заслужават да бъдат почитани достойно!

www.chernozemski.info

Коментари

Защо лицата им са закрити след като цитирам:"Дисциплинираните редици на младите родолюбци направиха впечатление на жителите и гостите на курортното селище, които често ги аплодираха."

#1 fba в Сряда, 13 октомври 2010 14:08

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени