Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Съслужение в каменската църква

13 февруари 2011, Неделя | 21:43 | празник

Литургия в чест на Свети Власий

Икона на свети ВласийНа 11-ти февруари бе отбелязан християнският празник Власовден, наречен така на името на свети Власий. Свети Власий е светец покровител, повелител на болестта влас, от която най-често се разболява едрият рогат добитък. Тази година каменската църква "Света Троица" получи част от мощите на светеца, дарение от Вселенската патриаршия. Тези мощи бяха изложени на празничната литургия в чест на светеца и всеки можеше да получи от отец Станимир памуче, потъркано в мощите на свети Власий. Съслужението в църквата бе извършено от свещеници от трите Велинградски църкви.

Вижте част от литургията:

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени