Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Внимание! Измами

05 януари 2014, Неделя | 15:54 | криминална

От ОДМВР Пазарджик предупреждават за измами

Сградата на РУП Велинград

В ОДМВР-Пазарджик  тече информационна кампания за предпазване на гражданите от областта от телефонни измами, съобщават от Пресцентъра на Дирекцията. Кампанията се провежда по разпореждане на директора на ОДМВР главен инспектор Йордан Рогачев и е продиктувана от множеството случаи на опити или фактически извършени телефонни имами през изминалия месец.  Пострадалите са най- вече възрастни или самотно живеещи хора.Информационни брошури ще бъдат разлепени на обществени места, кметства, автобусни спирки, пощенски станции, търговски обекти.Основните схеми на измами са следните:

Закупуване на ваучери за мобилни телефони за уж ваши близки хора, които в момента са в в затруднено положение, няма откъде да си ги закупят, изгубили са си парите и пр.;

Закупуване на ваучери с промоционална цел като залог за получаване на на награда от томбола, търговска верига и пр.;

Обаждане от мним адвокат, следовател или друго длъжностно лице за пострадал по различни причини ваш близък или роднина, за когото трябва да платите и др.

От ОДМВР Пазарджик съветват да не давате никаква информация за вашите близки, от която ще се възползват измамниците , да не давате пари на непознати под каквато и да е форма и при най- малкото съмнение, да звъните на телефон 112 или да потърсите съдействие от вашия полицейски инспектор по местоживеене.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени