Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Община Велинград с право на собственост върху водопреносно съоръжение

15 юли 2014, Вторник | 17:45 | прессъобщение

Министерски съвет дава на община Велинград част от водопреносна мрежа и помпена станция

С решение номер 487 от 10. 07.2014 година Министерскисъвет дава правото на собственост върху водопреносно съоръжение, представляващо част от водопреносна мрежа за минерални води, а именно:  част от топлопровод „Чепино“ с помпена станция Велинград. Така Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева в едномесечен срок ще организира приемането и предаването на обекта на общинска администрация от предишния му собственик „Специализирани болници за рехабилитация - Национален комплекс. “ При приемането на обекта от страна на Община Велинград ще стане ясно и колко голяма  е частта от топлопровода „Чепино“. По отношение на водите на териториятана Община Велинград стана ясно, че са спрени чешмите на Вельова и  Женска баня. Причините отново са влошени микробиологични показатели при направени нови анализи на КЕИ( каптиран, естествен извор) 11 и 15.Очакваме Басейнова дирекция за управление на водите Източнобеломорски район с център Пловдив да предприеме спешни мерки за почистване на КЕИ 11 и 15, за да могат гражданите и гостите на Велинград да ползват водите им.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени