Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Проблемите на водоснабдяването в Каменица

30 март 2010, Вторник | 14:42 | прессъобщение

Кметът Иван Лебанов поиска извънреднасесия за водата в Каменица

прессъобщение   Във връзка с наболелия проблем с водоснабдяването в кв. Каменица, кметът на община Велинград Иван Лебанов свика работна среща за разрешаването му, съобщи Росица Пашова, PR на Общината. На срещата присъстваха представители на общинското ръководство, начело с кмета Лебанов, управителят на ВКТВ Ибрахим Бухов, управителят на „Евроводкомерс Къмпани“, специалисти по темата, медии. Кметът се обърна към присъстващите специалисти и ги прикани да дадат предложения за разрешаването на проблема.

   Едно от предложенията е да бъде възстановен водопровод „Острец“, който подава 8-10 литра в секунда. Той обясни, че качеството на водата и честото й спиране се дължи на невъзможността на пречиствателната станция, която е с по-нисък капацитет за пречистване на отпадните води. Като друга причина за проблема със замърсената вода бе посочено, че водите в района са повърхностни и те по-лесно се размътват и постъпвайки замърсени в пречиствателната станция по-трудно се поддават на обработка. Честото спиране на водата пък се дължи на превантивните мерки на ръководството за ограничаване на евентуални аварии в съоръжението.

   От мръсната вода филтрите в станцията се затлачват и затова се налага водоподаването да бъде прекъсвано за няколко дни, докато бъдат почистени. Досегашните водохранилища ”Гергевана” и „Самоводица” подават 1600 куб. м. вода, които са недостатъчни за потреблението на квартала. В тази връзка бе изразено мнение да бъде възстановен водопровода ”Водев чарк”, за да се увеличи водоподаването към квартал ”Каменица”.

   Кметът на община Велинград Иван Лебанов, заяви че до десетина дни ще има извънредна сесия, посветена на проблема с водата в кв.Каменица. Има изготвени проекти за реконструкция на моралноостарялата и амортизирана водопреносна система-етернитовите тръби се пукат и авариите водят до течове на питейната вода. Общинското ръководство ще подготви искане до ОбС да даде съгласие за теглене на банков кредит. С парите ще се бъде подобрена „В и К”-мрежата и пътната инфраструктура в общината.

Коментари

E NE TOVA VE4E E PROSTO NE DOPUSTIMO V KOPI VEK JIVEEM 1 ILI 2 DA NQMA VODA KOGA SHTE MOJEM DA IMAME SPOKOEN NA4IN NA JIOVOT DA MOJE DA IZPOZVAME PRIRODNOTO BOGATSTVO VODA KOGATO IMAME NUJDA I SQ KAKVO NQMA VODA NQMA DA SE KAPEM NQMA DA QDEM MI ZA KAKVO JIVEEM ZA DA HRANIM KMETOVETE ?

#8 MISS в Понеделник, 30 май 2011 14:33

HAIDE KMETE,PUSKAI VODATA NA KAMEN4ANI,4E PRI TOLKOVA ZASPALI KMETOVE DOSEGA TEJKO TI SE PI6E.AKO MOJE I DVOROVETE DA IM PO4ISTI6,DA GI NASADI6..........

#7 IZOLDA в Неделя, 04 юли 2010 23:53

"Вода газим,жадни ходим",това е девиза на нашата СПА-столица.И да не си останем само с обсъждането,защото този проблем не е от вчера.Трябва действие, господа управляващи.Мога да кажа само едно:"Който иска намира НАЧИН,който не иска намира ПРИЧИНИ! И не само, че искаме ЧИСТА вода,но се надяваме улиците да не са дупка до дупка от поправени водопроводи.И за това никой не го е грижа!!!Честита да ви е СПА столицата.

#6 %( в Вторник, 06 април 2010 17:26

времее да се реши този проблем

#5 bobsi в Четвъртък, 01 април 2010 16:15

Време бише да се обърне внимания на този ужас.Лошо е да нямаш вода , ама по-лошо е ако тече и тя е черна.Аз предлагам на Каменчани да не заплащат от този месец сметките си за вода докато не текне питейна вода постоянно в домовете им.

#4 vane в Сряда, 31 март 2010 13:25

Положението е наистина нетърпимо и е срамота администрацията да мълчи по въпроса - децата от каменица редовно пълнят детско отделение със стомашни проблеми!!!

#3 Toni в Сряда, 31 март 2010 09:23

Ами крайно, ама наистина крайно време е кметът на Велинград да обърне сериозно внимание на този тежък проблем, който мъчи хората и ги кара да живеят в примитивни, първобитни условия - без чиста, течаща вода. Все пак това нали е така наречената спа-столица! Или спа-столица за туристите, мизерия за Велинградчани, а?

#2 kalispera в Вторник, 30 март 2010 22:57

А! Кметът се върнал! Бравос, остава наистина да намерят решение за водата в Каменица, че вече не се издържа!

#1 Spas в Вторник, 30 март 2010 18:30

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени