Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Връстници обучават връстници

21 март 2017, Вторник | 18:09 | прессъобщение

Връстници обучават връстници на тема „Училищен тормоз”

Mладите обучители към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните/МКБППМН/–Велинград Йоан Каръков и Елена Папазова от СУ „Св.св.Кирил и Методий”, проведоха урок по „Училищен тормоз”, с учениците от 7-ми клас на ОУ „Христо Ботев”, по метода „Връстници обучават връстници”.

Целта на обучението бе да се запознаят учениците с видовете тормоз и начините за справяне с него. Разяснени бяха понятията „насилие” и „тормоз”, видовете поведение, които включват, както и белезите, по които да бъдат разпознати. Ученици и обучители изградиха общ механизъм от правила, за да може ефективно да се противодейства на тормоза. Децата имаха възможност да задават своите въпроси и към инспектор детска педагогическа стая – Георги Харисков, който им разясни последствията от упражняване на тормоз в училище.

МКБППМН изказва специални благодарности на педагогическите съветници Иван Бандаков и Гергана Николова, както и на ръководството на двете училища, за доверието и предоставената възможност темата да бъде представена от Йоан Каръков и Елена Папазова. 

Комисията напомня, че с голямо удоволствие очаква своите доброволци и от други училища на територията на общината, които биха искали да представят интересна за тях тема по метода „Връстници обучават връстници”, с цел това да стане традиция. Предстои представянето на темата и в други училища от града.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени